„Kreativno mentorstvo” afirmiše mentorstvo kao alat ličnog i profesionalnog razvoja, jača kapacitete sektora kulture i pruža podršku perspektivnim profesionalcima zainteresovanim za usavršavanje, umrežavanje i razmenu znanja i iskustva. Želimo da izgradimo, okupimo i podržimo zajednicu motivisanih i društveno odgovornih pojedinaca koja će doprineti razvoju društva zasnovanom na kreativnosti, kulturi, znanju i međusobnoj saradnji.

+381691911996
info@kreativnomentorstvo.com

Tim „Kreativnog mentorstva” pomaže razvoj regionalnih mentorskih programa

Ova godina je za naš tim do sada donela mnoge prilike da svoje znanje upotrebimo i pružimo podršku razvoju mentorskih programa i zagovaramo važnost mentorskog rada u Srbiji, regionu i šire. U februaru ove godine, započeli smo saradnju na regionalnom mentorskom programu koji sprovodi Kooperativa – Regionalna platforma za kulturu s partnerima Anibar, Društvo Asociacija, NKSS, Jadro Association | Јадро Асоцијација | Jadro Asociacioni, Operacija grad i OKC Abrašević, sa ciljem da osnaži pojedince i organizacije za međunacionalne kulturne programe. Tom prilikom, tim “Kreativnog mentorstva” pruža podršku Kooperativi i učesnicima projekta Reg. Lab – New Culture Spaces and Networks as drivers of an inovative and sustainable bottom-up development of regional collaboration, deljenjem znanja u oblasti mentorstva i različitih alata i resursa koji se u mentorstvu mogu primeniti, sa posebnim fokusom na potencijal onlajn transformacije ovakvog odnosa. 

Projekat se realizuje u okviru regionalne saradnje podržane od strane Kreativne Evrope i njenog programa posvećenom saradnji na Zapadnom Balkanu, sa fokusom na inovativnost i održivi razvoj. 

Sa učesnicima i mentorima iz Hrvatske, Severne Makedonije, Slovenije i Srbije, radimo na razvijanju veština potrebnih za uspešnu implementaciju međunacionalih programa, primenjujući digitalne alate, razvijajući programe, angažujući zajednicu, tehničkom produkcijom, inovativnim modelima upravljanja i na druge načine.  

Program traje šest meseci i sada se nalazi na sredini. U aprilu je održan srednjeročni trening, kada smo sa mentorima i mentijima razgovarali o njihovom dosadašnjem radu, napretku i izazovima u okviru mentorskog odnosa, kao i da mapirali predstojeće korake. 

Drago nam je što imamo priliku da doprinesemo razvoju regionalne saradnje i razmenom znanja i veština osnažimo sjajne inicijative da sprovode projekte koji će voditi razvoju zajednica i jačanju kutlurne mreže među ovim zemljama.