„Kreativno mentorstvo” afirmiše mentorstvo kao alat ličnog i profesionalnog razvoja, jača kapacitete sektora kulture i pruža podršku perspektivnim profesionalcima zainteresovanim za usavršavanje, umrežavanje i razmenu znanja i iskustva. Želimo da izgradimo, okupimo i podržimo zajednicu motivisanih i društveno odgovornih pojedinaca koja će doprineti razvoju društva zasnovanom na kreativnosti, kulturi, znanju i međusobnoj saradnji.

+381691911996
info@kreativnomentorstvo.com

PODRŽAVAMO ORGANIZACIJE, INSTITUCIJE I KOMPANIJE U RAZVIJANJU MENTORSTVA

Misija „Kreativnog mentorstva” je širenje koncepta mentorstva kao alatke za lični i profesionalni razvoj pojedinaca, ali i širi društveni razvoj kroz saradnju sa kompanijama, nevladinim organizacijama i institucijama.

„Kreativno mentorstvo” je inspirisalo i podržalo pokretanje više mentorskih inicijativa: mentorskog segmenta Akademije ženskog liderstva (u saradnji sa Centrom za moderne veštine i Beogradskim fondom za političku izuzetnost); mentorskog programa „Mentorijacija” pri Mladim ambasadorima u Nišu; interne mentorske šeme Hemofarm fondacije i druge. 

Kroz dva ciklusa mentorskog programa, podržali smo Srpsku asocijaciju industrije video igara (SGA), a imali smo priliku da u pokretanju mentorskih programa podržimo i kreativni hab CRU iz Portugala, kao i da budemo deo međunarodnog projekta REMAM, finansiranog od strane ERASMUS+, koji u fokus stavlja mentorstvo u službi umetničkog i obrazovanja u kulturnom menadžmentu.

Švedski institut nas je angažovao za izradu metodologije programa koji će ponuditi ambasadama Švedske širom sveta kao jedan od alata za razvoj lokalnih liderskih potencijala i javnu diplomatiju.

Promovisali smo i širili mentorstvo kroz javne mentorske speed dating sesije, obrazovne programe i motivacione radionice „Pronađi mentora!” koje smo držali u okviru relevantnih kulturnih programa poput Mikser Festivala ili godišnje konferencije Balkanske muzejske mreže, i velikih omladinskih skupova kao što je konferencija najveće studentske organizacije na svetu AIESEC i Krovne organizacije mladih Srbije.

Kontinuirano sarađujemo i razmenjujemo znanja sa mentorskim programima u Srbiji i regionu, ali i na međunarodnom nivou, što uključuje programe: „Podeli svoje znanje” Evropskog pokreta u Srbiji, AmChamps Američke privredne komore u Srbiji i mentorski program Srpske asocijacije menadžera.

Ponosimo se priznanjem ”Ambassadors of Knowledge” koje nam je Life Long Learning Academy iz Ljubljane uručila u maju 2015. godine, kao i članstvom u najvećoj mreži udruženja u kulturi Asocijaciji Nezavisna kulturna scena Srbije.Ponosimo se priznanjem „Ambassadors of Knowledge“ koje nam je Life Long Learning Academy iz Ljubljane uručila u maju 2015. godine, kao i članstvom u najvećoj mreži udruženja u kulturi Asocijaciji Nezavisna kulturna scena Srbije.

Našu posvećenost mentorstvu, znanje koje kontinuirano prikupljamo već četiri godine i sve praktične veštine u razvijanju i vođenju mentorskih programa možemo ponuditi drugim organizacijama, kompanijama i pojedincima koji žele da šire mentorstvo i tragaju za idealnim načinom da podrže i podstaknu svoje saradnike i zaposlene.

Saradnju sa nama preporučuju nekadašnji direktor British Council-a za Zapadni Balkan Toni O`Brajan, ambasador Švedske u Srbiji NJ.E. Krister Asp i bivši državni sekretar u Ministarstvu omladine i sporta Nenad Borovčanin.

2000

SATI MENTORSKIH RAZGOVORA

150

MENTORSKIH PAROVA KROZ KM

35000

PREGLEDA EDUKATIVNIH FILMOVA

Konsultantske usluge za kreiranje i realizaciju mentorskih ​šema sastoje se od seta konkretnih, promišljenih i praktičnih znanja i saveta za vođenje mentorskih programa. ​D​odatna vrednost saradnje sa „Kreativnim mentorstvom” je u inovativnom i savremenom pristupu mentorstvu, kao dvosmernom učenju i razmeni znanja među sektorima, generacijama i kulturama.

Osmišljavanja ciljeva, planiranja strukture i dinamike programa

Odabir učesnika, uparivanje ​ mentorskih parova, postavljanja očekivanja od
strane programa i učesnika

Dizajniranje sistema podrške učesnicima

Praćenj​e efekata programa, evaluacija

Mentorstvo ima najveći efekat kada svi učesnici (mentori i mentiji) razumeju sve faze mentorskog procesa, njegove mogućnosti i izazove. Takvo mentorstvo doprinosi novim perspektivama, kreativnosti, širem shvatanju i promišljanju sopstvenog delovanja i vrednosti. Treninzi se osmišljavaju u odnosu na specifičnosti učesnika i zahteva programa, a neki od njih su:

Uvodni treninzi i uvodne radionice u mentorstvo

Specifični trenin​zi za različite faze mentorskog procesa

Coaching trening za mentore

Trening spec​ifičnih profesionalnih veština za mentije

Ko-mentorstvo

Peer-to-peer sesije

Motivaciona okupljanja

Partnerima “Kreativnog mentorstva” omogućen je pristup dodatnim alatima za razvoj mentorskog odnosa