„Kreativno mentorstvo” afirmiše mentorstvo kao alat ličnog i profesionalnog razvoja, jača kapacitete sektora kulture i pruža podršku perspektivnim profesionalcima zainteresovanim za usavršavanje, umrežavanje i razmenu znanja i iskustva. Želimo da izgradimo, okupimo i podržimo zajednicu motivisanih i društveno odgovornih pojedinaca koja će doprineti razvoju društva zasnovanom na kreativnosti, kulturi, znanju i međusobnoj saradnji.

+381691911996
info@kreativnomentorstvo.com

TIM „KREATIVNOG MENTORSTVA”

Projektni tim čini 8 osoba koje vode program „Kreativno mentorstvo” i koje aktivno i posvećeno rade na daljem razvoju i održivosti programa. Tim aktivno sarađuje sa ETC grupom, koja je pokrenula projekat, kao i sa Savetodavnim odborom, koji pomaže programu da se razvija u željenom smeru.

Dragana Jevtić

Osnivačica i direktorka

Iz radoznalosti i žeđi za znanjem i iskustvom, Dragana je živela, studirala i radila u Sjedinjenim američkim državama (Njujorku, Kaliforniji i na Floridi), Francuskoj i na Kipru. Posle 10 godina života u inostranstvu, odlučila je da se vrati nazad u Beograd 2000. godine. Diplomirala je međunarodno poslovanje na Državnom univerzitetu u Kaliforniji sa najvišim ocenama. U Beogradu je pohađala UNESCO master studije Kulturne politike i menadžmenta na Univerzitetu umetnosti. Radila je u međunarodnim okvirima i u Srbiji za više kompanija i organizacija na poslovnom razvoju i međunarodnoj saradnji, između ostalog za Ambasadu Švedske u Beogradu i Turističku organizaciju Srbije. Posle dužeg staža u poslovnom svetu, odlučila je da se usmeri na ono što ipak najviše voli: svet umetnosti i kulture i jedan je od pokretača „Kreativnog mentorstva”.

Dr Višnja Kisić

Osnivačica i savetnica za razvoj; članica Savetodavnog odbora

Dr Višnja Kisić je suosnivačica programa “Kreativno mentorstvo” i menadžerka za razvoj i edukaciju programa od 2012. godine, i strastvena zagovornica mentorstva, kontinuiranog učenja, deljenja i saradnji. Po obrazovanju je istoričarka umetnosti, master kulturne politike i menadžmenta, i doktor nauka studija nasleđa, aktivna istovremeno kao istraživač, praktičar i edukator. Fokus njenih istraživanja i ekspertize su politike, političnost i društvena uloga nasleđa i kulture. Docentkinja je na Fakultetu za sport i turizam, predavač na UNESCO MA programu za kulturnu politiku i menadžment Univerziteta umetnosti u Beogradu, gostujući predavač na Univerzitetu Lion 2 (Francuska), Univerzitetu Upsala (Švedska) i Akademiji kulturnog menadžmenta Gete Instituta.

Adna Maslo

Menadžerka programa

Adna, Bachelor menadžmenta i zaljubljenica u mentorstvo. Pored dugogodišnjeg profesionalnog iskustva u projekt menadžmentu sa međunarodnim i multikulturalnim organizacijama, radila je i kao kreativni kreator i trenerica različitih radionica za profesionalni rast i razvoj individua i timova unutar organizacija na Balkanu, Evropi i jugoistočnoj Aziji. Od sredine 2020. godine studioznije ulazi u svet mentorstva i od tada mentorstvo postaje njena strast i profesionalni fokus. U saradnji sa tadašnjom mentorkom i UN agencijama u BiH, 2020. godine kreira i implementira prvi mentorski program za žene u IT industriji Bosne i Hercegovine, a ubrzo nakon toga i prvi mentorski program za žene u medijima na Zapadnom Balkanu u saradnji sa British Council-om i Draganom Jevtić – osnivačicom i direktorkom Kreativnog Mentorstva. Adna je imala izuzetnu sreću da već tokom svog prvog profesionalnog iskustva (prije više od 10 godina) ima mentorke, te bude inspirisana da i sama nastavi da dijeli dalje svoja iskustva, znanja, veštine i svakodnevno promoviše celoživotno učenje.

Katarina Mitić Minić

Menadžerka programa

Katarina Mitić Minić je muzikološkinja i muzička supervizorka sa inovativnim pristupom muzici, filmu i novim medijima. Imala je priliku da radi za dve velike kompanije - Warner Music Group i filmski studio 20th Century Fox i da usavrši svoja znanja iz oblasti kreativnih industrija. Od 2019. godine angažovana je kao PR i Marketing menadžerka u internacionalnoj koncertnoj agenciji Charm Music. Studentkinja je doktorskih studija na Interdisicplinarnim studijama Univerziteta umetnosti u Beogradu, a u fokusu njenog istraživanja jeste muzika u video igrama. Osnivačica je platforme za promociju dobre muzike - Music Storyline. Od 2018, deo je tima kolektiva Femix koji kroz različite projekte, kulturne događaje i aktivnosti – Rok kamp za devojčice, Femiks Fest, koncerte, izložbe, muzička izdanja, filmske i poetske večeri, radionice i predavanja želi da napravi model za rodno ravnopravno, aktivno i kreativno društvo.

Katarina Vojnović

Saradnica za društvene mreže

Katarina Vojnović je diplomirala na katedri za Menadžment i produkciju pozorišta, radija i kulture Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu. Dominantne teme u njenom dosadašnjem radu i istraživanju ticale su se feminističkih studija i angažovanog teatra. Kao koordinatorka programa, radila je na Erasmus pozorišnom kampu za mlade u Kruševcu 2019. godine. Autorka je serije tribina sa temom Položaj žena u kulturi u okviru FIST festivala. Bila je angažovana i kao organizatorka Bitef Zone 2021, a radi i kao organizatorka pozorišnih predstava u Bitef teatru.

Tatjana Nikolić

Programska saradnica i članica Savetodavnog odbora

Tatjana sarađuje sa Kreativnim mentorstvom od 2014. godine, a trenutno je članica Savetodavnog odbora. Zaposlena je kao istraživač saradnik na Institutu za pozorište, film, radio i televiziju u Beogradu za oblast kulturnog menadžmenta i politike, i doktorantkinja na Fakultetu dramskih umetnosti sa disertacijom o rodnoj i uzrasnoj ravnopravnosti u kulturnoj politici Srbije. Od januara 2022. godine deo je Izvršnog odbora nacionalnog saveza pozorišta za decu i mlade ASITEŽa Srbije, a prethodno je bila u Upravnom odboru Krovne organizacije mladih Srbije. Od 2013. godine deo je liderskog tima Kolektiva mladih žena FEMIX, najvidljivijeg kroz Rok kamp za devojčice. U 2018. godini dobila je specijalno priznanje Fondacije ``Jelena Šantić`` za afirmaciju mladih profesionalaca u kulturi, umetnosti i kreativnim industrijama.

Dr Daša Moschonas

Istraživačica mentorskih praksi

Daša je arhitekta sa dodatnim obrazovanjem u oblasti socijalnih i političkih nauka životne sredine. Pokreće je način na koji tehnologija i umetnost utiču na promene i interakcije različitih pogleda na svet. Prilika da živi, radi i studira u različitim socio-ekonomskim i kulturnim sredinama (Srbija, Velika Britanja, Belgija i Holandija) uticala je na njen pogled na kompleksnost sveta i medjuljudskih odnosa, kao i važnost interdisciplinarnog pristupa i kolaboracije.

Jelena Mihajlov

Programska saradnica

Jelena Mihajlov, projekta menadžerka u okviru tima Kreativno mentorstvo, je istoričarka umetnosti i teoretičarka kulture. Jelena je zadužena za vođenje regionalnih i međunarodnih projekata. Trenutno je doktorantkinja na Fakultetu političkih nauka u Beogradu, na odseku za kulturu i medije, radi na doktorskoj tezi na temu zastupljenosti manjina u muzejima u multikulturalnoj pokrajini Vojvodine