„Kreativno mentorstvo” afirmiše mentorstvo kao alat ličnog i profesionalnog razvoja, jača kapacitete sektora kulture i pruža podršku perspektivnim profesionalcima zainteresovanim za usavršavanje, umrežavanje i razmenu znanja i iskustva. Želimo da izgradimo, okupimo i podržimo zajednicu motivisanih i društveno odgovornih pojedinaca koja će doprineti razvoju društva zasnovanom na kreativnosti, kulturi, znanju i međusobnoj saradnji.

+381691911996
info@kreativnomentorstvo.com

TIM „KREATIVNOG MENTORSTVA”

Projektni tim čini 7 osoba koje vode program „Kreativno mentorstvo” i koje aktivno i posvećeno rade na daljem razvoju i održivosti programa. Tim aktivno sarađuje sa ETC grupom, koja je pokrenula projekat, kao i sa Savetodavnim odborom, koji pomaže programu da se razvija u željenom smeru.

Dragana Jevtić

Osnivačica i direktorka

Iz radoznalosti i žeđi za znanjem i iskustvom, Dragana je živela, studirala i radila u Sjedinjenim američkim državama (Njujorku, Kaliforniji i na Floridi), Francuskoj i na Kipru. Posle 10 godina života u inostranstvu, odlučila je da se vrati nazad u Beograd 2000. godine. Diplomirala je međunarodno poslovanje na Državnom univerzitetu u Kaliforniji sa najvišim ocenama. U Beogradu je pohađala UNESCO master studije Kulturne politike i menadžmenta na Univerzitetu umetnosti. Radila je u međunarodnim okvirima i u Srbiji za više kompanija i organizacija na poslovnom razvoju i međunarodnoj saradnji, između ostalog za Ambasadu Švedske u Beogradu i Turističku organizaciju Srbije. Posle dužeg staža u poslovnom svetu, odlučila je da se usmeri na ono što ipak najviše voli: svet umetnosti i kulture i jedan je od pokretača „Kreativnog mentorstva”.

Dr Višnja Kisić

Osnivačica i savetnica za razvoj; članica Savetodavnog odbora

Dr Višnja Kisić je suosnivačica programa “Kreativno mentorstvo” i menadžerka za razvoj i edukaciju programa od 2012. godine, i strastvena zagovornica mentorstva, kontinuiranog učenja, deljenja i saradnji. Po obrazovanju je istoričarka umetnosti, master kulturne politike i menadžmenta, i doktor nauka studija nasleđa, aktivna istovremeno kao istraživač, praktičar i edukator. Fokus njenih istraživanja i ekspertize su politike, političnost i društvena uloga nasleđa i kulture. Docentkinja je na Fakultetu za sport i turizam, predavač na UNESCO MA programu za kulturnu politiku i menadžment Univerziteta umetnosti u Beogradu, gostujući predavač na Univerzitetu Lion 2 (Francuska), Univerzitetu Upsala (Švedska) i Akademiji kulturnog menadžmenta Gete Instituta.

Katarina Vojnović

Koordinatorka programa

Katarina Vojnović je apsolventkinja na katedri za Menadžment i produkciju pozorišta, radija i kulture Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu. Dominantne teme u njenom dosadašnjem radu i istraživanju ticale su se feminističkih studija i angažovanog teatra. Kao koordinatorka programa, radila je na Erasmus pozorišnom kampu za mlade u Kruševcu 2019. godine. Autorka je serije tribina sa temom Položaj žena u kulturi u okviru FIST festivala. Bila je angažovana i kao organizatorka Bitef Zone 2021, a radi i kao organizatorka pozorišnih predstava u Bitef teatru.

Tatjana Nikolić

Programska saradnica i članica Savetodavnog odbora

Tatjana sarađuje sa Kreativnim mentorstvom od 2014. godine, a trenutno je članica Savetodavnog odbora. Zaposlena je kao istraživač saradnik na Institutu za pozorište, film, radio i televiziju u Beogradu za oblast kulturnog menadžmenta i politike, i doktorantkinja na Fakultetu dramskih umetnosti sa disertacijom o rodnoj i uzrasnoj ravnopravnosti u kulturnoj politici Srbije. Od januara 2022. godine deo je Izvršnog odbora nacionalnog saveza pozorišta za decu i mlade ASITEŽa Srbije, a prethodno je bila u Upravnom odboru Krovne organizacije mladih Srbije. Od 2013. godine deo je liderskog tima Kolektiva mladih žena FEMIX, najvidljivijeg kroz Rok kamp za devojčice. U 2018. godini dobila je specijalno priznanje Fondacije ``Jelena Šantić`` za afirmaciju mladih profesionalaca u kulturi, umetnosti i kreativnim industrijama.

Dr Daša Moschonas

Istraživačica mentorskih praksi

Daša je arhitekta sa dodatnim obrazovanjem u oblasti socijalnih i političkih nauka životne sredine. Pokreće je način na koji tehnologija i umetnost utiču na promene i interakcije različitih pogleda na svet. Prilika da živi, radi i studira u različitim socio-ekonomskim i kulturnim sredinama (Srbija, Velika Britanja, Belgija i Holandija) uticala je na njen pogled na kompleksnost sveta i medjuljudskih odnosa, kao i važnost interdisciplinarnog pristupa i kolaboracije.

Kristina Armuš

Menadžerka društvenih mreža

Kristina je studentkinja istorije umetnosti Filozofskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, trenutno radi kao asistentkinja direktorke Muzeja savremene umetnosti. Tokom studija bila je dva puta kustoskinja izložbe „Inter/Akcija”, a jednom i koordinatorka iste. Tokom 2019. godine, imala je svoju prvu samostalno kustosiranu izložbu pod nazivom „U redu je”. 2022. bila je deo projekta umetničkog prostora U10 i realizovala projekat/instalaciju,,Oslobađanje''. Završila je programe CSI prakse i Socijalnog preduzetništva u okviru Smart kolektiva. Osvojila je treće mesto na konkursu Timočka lira za poeziju 2022.godine. Posebno je ponosna na činjenicu da je alumnistkinja Nelt edukativnog programa, interdisciplinarnog eksperimentalnog obrazovnog programa za studente, a koji sprovodi Nova Iskra.

Katarina Mitić Minić

Savetnica za komunikacije

Katarina Mitić Minić je muzikološkinja i muzička supervizorka sa inovativnim pristupom muzici, filmu i novim medijima. Imala je priliku da radi za dve velike kompanije - Warner Music Group i filmski studio 20th Century Fox i da usavrši svoja znanja iz oblasti kreativnih industrija. Od 2019. godine angažovana je kao PR i Marketing menadžerka u internacionalnoj koncertnoj agenciji Charm Music. Studentkinja je doktorskih studija na Interdisicplinarnim studijama Univerziteta umetnosti u Beogradu, a u fokusu njenog istraživanja jeste muzika u video igrama. Osnivačica je platforme za promociju dobre muzike - Music Storyline. Od 2018, deo je tima kolektiva Femix koji kroz različite projekte, kulturne događaje i aktivnosti – Rok kamp za devojčice, Femiks Fest, koncerte, izložbe, muzička izdanja, filmske i poetske večeri, radionice i predavanja želi da napravi model za rodno ravnopravno, aktivno i kreativno društvo.