„Kreativno mentorstvo” afirmiše mentorstvo kao alat ličnog i profesionalnog razvoja, jača kapacitete sektora kulture i pruža podršku perspektivnim profesionalcima zainteresovanim za usavršavanje, umrežavanje i razmenu znanja i iskustva. Želimo da izgradimo, okupimo i podržimo zajednicu motivisanih i društveno odgovornih pojedinaca koja će doprineti razvoju društva zasnovanom na kreativnosti, kulturi, znanju i međusobnoj saradnji.

+381691911996
info@kreativnomentorstvo.com

Transforming the Region One Conversation at A Time – Inspiring Youth Cultural Cooperation

Projekat „Transforming the Region One Conversation at A Time – Inspiring Youth Cultural Cooperation“, prvi je regionalni projekat organizacije „Kreativno mentorstvo“, podržan od strane Regionalne kancelarije za omladinsku saradnju – RYCO i Fonda za izgradnju mira Ujedinjenih nacija, a sproveden je u partnerstvu sa dve druge organizacije iz regiona: „Rruga me pisha“ fondacijom iz Albanije i OKC „Abrašević“ iz Bosne i Hercegovine.

Inicijalno planiran kao projekat koji uključuje putovanja, susrete i saradnju uživo u Beogradu, Tirani i Mostaru, ceo program je morao biti izmenjen i prilagođen usled novih okolnosti i nemogućnosti da se putuje zbog pandemije korona virusa. Ipak, uz zajednički rad uspeli smo da sve aktivnosti reorganizujemo i prilagodimo novim uslovima rada. Sve aktivnosti su se odvijale onlajn – učesnici su se sastajali sa svojim timovima i mentorima, razmenjivali i razvijali svoje ideje da bi na kraju ostvarili pilot-projekte. Na kraju, tridesetak mladih ljudi iz Albanije, Bosne i Hercegovine i Srbije, uspešno je završilo ovu avanturu u kojoj su učili, delili i praktikovali regionalnu saradnju.

Projekti koje su učesnici osmislili i ostvarili u okviru ovog programa poslužili su im da prošire svoje vidike i zarone dublje u regionalnu saradnju.

Kreativno mentorstvo raspisuje tender za PR Agencije zainteresovane da pruže PR usluge za potrebe "Regonal Youth Office" programa kulturne saradnje mladih koji se realizuje u okviru projekta "Transforming

This website is produced with the support of the Regional Youth Cooperation Office (RYCO) and the United Nations Peacebuilding Fund (UNPBF). Its content is the sole responsibility of Creative Mentorship and its partners and does not necessarily present the views of RYCO and/or UNPBF.