„Kreativno mentorstvo” afirmiše mentorstvo kao alat ličnog i profesionalnog razvoja, jača kapacitete sektora kulture i pruža podršku perspektivnim profesionalcima zainteresovanim za usavršavanje, umrežavanje i razmenu znanja i iskustva. Želimo da izgradimo, okupimo i podržimo zajednicu motivisanih i društveno odgovornih pojedinaca koja će doprineti razvoju društva zasnovanom na kreativnosti, kulturi, znanju i međusobnoj saradnji.

  +38163582818
  info@kreativnomentorstvo.com

  SAVETODAVNI ODBOR PROGRAMA „KREATIVNO MENTORSTVO”

  Osmočlani Savetodavni odbor, sastavljen od domaćih i inostranih stručnjaka u oblasti mentorstva, kulturne diplomatije, menadžmenta u kulturi, kulturnog nasleđa i marketinga, značajno doprinosi kvalitetu programa svojim znanjem, idejama, iskustvom i iskrenom posvećenošću.

  Branimir Brkljač

  Marketinški stručnjak, osnivač „Mokrin House”-a i kompanije „Terra Panonica”. Karijeru je započeo pre više od 20 godina u direktnom marketingu, počevši od uspešnog oglašavanja medicinskog uređaja Kosmodisk. Ubrzo nakon toga, osnovao je kompaniju „Studio Moderna”, koja je postala vodeća TV prodajna kompanija u Centralnoj i Istočnoj Evropi i koja je danas, sa brendom „Top Shop”, prisutna u 20 zemalja Centralne i Istočne Evrope.

  Helene Larsson Pousette

  Helen Laršon Puset je kustoskinja koja živi i radi u Stokholmu. Tokom dugogodišnjeg perioda je radila u Švedskom istorijskom muzeju, gde je fokus njenog rada bio na vezi savremene umetnosti i istorije, nasleđu i sećanju. Bila je ataše za kulturu Ambasade Švedske u Beogradu, gde je pokrenula i vodila projekte koji su promovisali uzajamnu razmenu između institucija i nezavisne umetničke i kulturne scene, sa ciljem ostvarivanja društvene promene i uspostavljanja dugoročnih veza. Ona je suosnivačica nedavno osnovanog Stokholmskog muzeja ženske istorije, gde trenutno radi kao menadžerka za kolekcije, istraživanje i razvoj. Takođe radi i kao istraživačica u Švedskom nacionalnom savetu za nasleđe, i Voksenåsen centru za švedsko-norvešku saradnju u Norveškoj.

  Larisa Halilović

  Larisa Halilović je međunarodni stručnjak, govornik i konsultant sa više od 20 godina iskustva u menadžmentu, liderstvu i profesionalnom razvoju. Studirala je na Kembridžu u UK i na Novom Zelandu u oblasti obrazovanja odraslih, lingvistike i psihologije. Tokom rada na Zapadnom Balkanu, poslednjih 16 godina, Larisa je vodila važne projekte u oblasti obrazovanja, društvenog razvoja i kulture. Trenutno je direktor međunarodnog pilot projekta Digitalni gradovi, koji se primenjuje u šest zemalja Zapadnog Balkana i u Velikog Britaniji, i direktor British Council-a u Bosni i Hercegovini.

  Philipp Dietachmair

  Philipp Dietachmair je kulturni radnik iz Austrije, već skoro dve decenije angažovan u Evropskoj kulturnoj fondaciji (ECF) sa sedištem u Amsterdamu. Trenutno je na poziciji menadžera programa. Filip je studirao istoriju i istoriju umetnosti u Beču, kao i menadžment umetnosti u Utrehtu. Otkada se pridružio timu ECF-a, radio je na programima jačanja kapaciteta kulturnih inicijativa u zemljama u okruženju EU (na Balkanu, u Rusiji, Ukrajini, Moldaviji, Belorusiji, Turskoj i arapskom mediteranskom regionu).

  Relja Dereta

  Relja Dereta je bio učesnik prve generacije „Kreativnog mentorstva”, nakon čega je postao partner programa, a potom i mentor u III generaciji 2016/2017. godine. Poseduje preko 12 godina iskustva gotovo svakodnevnog podučavanja i javnog nastupa. Jedan je od osnivača i direktor firme Epic Assistants, gde kao konsultant i trener prezentacijskih i komunikacijskih veština savetuje svetske eksperte, menadžere, naučnike, predavače, kreativne radnike i druge u formulisanju njihovih ideja. Kao instruktor argentinskog tanga i koordinator projekata u Institutu Tango Natural, pomogao je u izgradnji Instituta u najveću organizaciju tog tipa u Evropi. Osnivač je Škole aktivizma, gde je stotine mladih učilo kako da osmisli i sprovede svoje ideje.

  Slavica Marković Sandić

  Koordinatorka za medije, informisanje i kulturu Ambasade Švedske u Beogradu. Kao službenik za medije, kulturu i informacije švedske ambasade skoro tri decenije, Slavica ima ogromno iskustvo u radu sa različitim projektima, ljudima i organizacijama na polju kulturne i javne diplomatije.

  Tony O`Brien

  Bivši direktor British Council-a za Zapadni Balkan predsedava Savetodavnim odborom „Kreativnog mentorstva”. Ima preko 40 godina iskustva kao nastavnik, trener nastavnika, autor, projektni menadžer, direktor centra, menadžer kulturnih odnosa, mentor i lider.

  Dr Višnja Kisić

  Dr Višnja Kisić je suosnivačica programa „Kreativno mentorstvo” i menadžerka za razvoj i edukaciju programa od 2012. godine, i strastvena zagovornica mentorstva, kontinuiranog učenja, deljenja i saradnje. Po obrazovanju je istoričarka umetnosti, master kulturne politike i menadžmenta, i doktor nauka studija nasleđa. Istovremeno, aktivna je i kao istraživač, praktičar i edukator. Fokus njenih istraživanja i ekspertize su politike, političnost i društvena uloga nasleđa i kulture. Docentkinja je na Fakultetu za sport i turizam, predavač na UNESCO MA programu za kulturnu politiku i menadžment Univerziteta umetnosti u Beogradu, gostujući predavač na Univerzitetu Lion 2 (Francuska), Univerzitetu Upsala (Švedska) i Akademiji kulturnog menadžmenta Gete Instituta.

  Tatjana Nikolić

  Tatjana Nikolić je nekadašnja programska saradnica ``Kreativnog mentorstva``. Master je menadžmenta u kulturi i medijima. Završila je osnovne i master studije na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu kao najbolja studentkinja na klasi. Tatjana izlaže na različitim događajima u sferi ženskog kulturnog aktivizma, omladinskih inicijativa, civilnog sektora i kulture, vodi program za afirmaciju ženskog stvaralaštva FEMIX, pripremila je prvi rok kamp za devojčice u ovom delu Evrope i nedavno joj je iz štampe izašla studija “Rodni odnosi na alternativnoj muzičkoj sceni Srbije i regiona” u izdanju Zavoda za ravnopravnost polova AP Vojvodine. Članica je Upravnog odbora Krovne organizacije mladih Srbije, gde predsedava Savetom za ravnopravnost i inkuzivno društvo.

  POČASNI ODBOR PROGRAMA „KREATIVNO MENTORSTVO”

  Počasni odbor programa ``Kreativno mentorstvo`` čine nekadašnji članovi Savetodavnog odbora: Karen Knight i Marko Radenković, a Predsedavajuća ovog odbora je Dr Milena Dragićević Šešić.

  Dr Milena Dragićević Šešić

  Predsedavajuća Počasnog odbora

  Profesorka Univerziteta umetnosti i jedan od najvećih stručnjaka za kulturnu politiku u regionu. Autorka je brojnih knjiga i studija prevedenih na 15 jezika; međunarodni predavač o kulturnoj politici i menadžmentu; konsultantkinja i stručnjakinja u oblasti kulturne politike i menadžmenta često angažovana od strane Evropske fondacije za kulturu, Saveta Evrope, UNESCO, Fondacija Marcel Hicter, Pro Helvetia, British Council-a. Dr Milena Dragićević Šešić sada je Predsedavajuća Počasnog odbora programa ``Kreativno mentorstvo``.

  Karen Knight

  Karen je stručnjak za kulturno nasleđe iz Engleske i angažovana na više platformi i projekata u ovoj oblasti na Zapadnom Balkanu. Njena ekspertiza uglavnom se odnosi na menadžment promena i razvoja muzejskih ustanova. Bila je deo mnogobrojnih engleskih upravljačkih tela i institucija u domenu kulturnog nasleđa. Savetnica je Heritage Lottery Fonda, Cultural Heritage Without Borders, Diocesan Advisory Council i članica Norfolk Churches Trust Advisory Committee.

  Marko Radenković

  Generalni menadžer dizajn inkubatora “Nova Iskra”. Producent mlađe generacije, diplomirao je na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, na Odseku za menadžment i produkciju pozorišta, radija i kulture. Jedan je od osnivača Festivala međunarodnog studentskog pozorišta - FIST na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, gde je jedno vreme bio angažovan kao asistent na predmetu Menadžment u kulturi.

  ČLANOVI SAVETODAVNOG ODBORA „KREATIVNO MENTORSTVO” OD OSNIVANJA

  Do nedavno članovi Savetodavnog odbora programa ``Kreativno mentorstvo`` bili su i Marie Vila i Paul Rompani. Zahvaljujemo im se na podršci i saradnji sa našim programom!

  Marie Vila

  Nekadašnja direktorka Oriflame-a za Skandinaviju i savetnica za lični i profesionalni razvoj. Liderstvo je njena strast i poznata je po inovativnom rukovođenju koje odstupa od konvencionalnog i klasičnog. Marie se iz Skandinavije i poslovnog sveta preselila u Albaniju gde je inicirala preduzetničku podršku lokalnom turizmu. Godine 1997. dobila je nagradu Future Leader Švedske komore za trgovinu a 2016. godine Female Entrepreneur of the Year.

  Paul Rompani

  CEO/izvršni director/član odbora/socijalni preduzetnik sa više od 15 godina iskustva u neprofitnom / dobrotvornom sektoru. Podržava uspostavljanje i razvoj lokalnih, nacionalnih i međunarodnih humanitarnih i nevladinih organizacija. Poseduje značajno iskustvo u upravljanju i rukovođenju, strateškom planiranju, operativnom upravljanju promenama, upravljanju ljudima, prikupljanju sredstava, komunikaciji, razvoju i upravljanju projektima.