„Kreativno mentorstvo” afirmiše mentorstvo kao alat ličnog i profesionalnog razvoja, jača kapacitete sektora kulture i pruža podršku perspektivnim profesionalcima zainteresovanim za usavršavanje, umrežavanje i razmenu znanja i iskustva. Želimo da izgradimo, okupimo i podržimo zajednicu motivisanih i društveno odgovornih pojedinaca koja će doprineti razvoju društva zasnovanom na kreativnosti, kulturi, znanju i međusobnoj saradnji.

+381691911996
info@kreativnomentorstvo.com

U okviru ERASMUS+ projekta Music4Change, tim Kretivnog mentorstva će od januara 2024. do decembra 2024. godine sprovesti inovativni mentorskog programa u ovom delu sveta – The Bridge mentorski program namenjen studentima doktorantima muzike, postdoktorantima i nezavisnim istraživačima koje su nedavno završile doktorske studije. Konkurs za The Bridge mentorski program je otvoren do 27. oktobra u 23:59h (CET).

 

Koncept The Bridge mentorskog programa će se zasnivati na metodologiji Kreativnog mentorstva i realizovaće ga tim Kreativnog mentorstva zajedno sa drugim partnerima Music4Change projekta, uključujući nosioca projekta Univerzitet u Bergenu (Norveška) i šest drugih partnera na projektu: Univerzitet u Edinburgu (Ujedinjeno Kraljevstvo), Univerzitet Groningen (Holandija), privatni Univerzitet za muziku Gustav Maler (Austrija), Univerzitet Aristotel u Solunu (Grčka), Norveški univerzitet nauke i tehnologije (Norveška) i Evropski muzički savet u Bonu (Nemačka).

 

KO SE MOŽE PRIJAVITI?

 

Konkurs je otvoren za sve aktuelne doktorande, postdoktorande ili nedavno završene doktorande iz oblasti muzike iz partnerskih institucija projekta Music4Change, ali i iz svih drugih različitih akademskih muzičkih institucija širom sveta koje žele da se profesionalno i lično razvijaju. Kroz podršku iskusnog mentora, posvećenog tima Kreativnog mentorstva i učenje od drugih mentija i mentora iz ovog jednogodišnjeg mentorskog programa, studentkinje i istraživači bi trebali lakše da se transformišu i da iz akademskog okruženja pređu na tržište rada. Ne postoji starosna granica za učešće u programu.

 

Trajanje ovog mentorskog programa je od januara 2024. do decembra 2024. i biće pilotirano onlajn kako bi se pružila prilagođena podrška za različite profile učenika i razvoj njihovih karijera i nakon studija.

 

Link ka Music4Change sajtu sa više informacija o konkursu.

 

Link za prijavu na konkurs: https://forms.gle/FJTyC6LpLHbHV2PF7

 

Info sesija za sve pontencijalne mentije biće održana 17. oktobra u 18h (CET), a svi zainteresovani se mogu prijaviti putem ovog linka.