„Kreativno mentorstvo” afirmiše mentorstvo kao alat ličnog i profesionalnog razvoja, jača kapacitete sektora kulture i pruža podršku perspektivnim profesionalcima zainteresovanim za usavršavanje, umrežavanje i razmenu znanja i iskustva. Želimo da izgradimo, okupimo i podržimo zajednicu motivisanih i društveno odgovornih pojedinaca koja će doprineti razvoju društva zasnovanom na kreativnosti, kulturi, znanju i međusobnoj saradnji.

+381691911996
info@kreativnomentorstvo.com

MREŽA MENTORA

„Kreativno mentorstvo“ od 2015. godine gradi i razvija mrežu zainteresovanih mentora koja okuplja stručnjake različitih profila. Oni prepoznaju mentorstvo kao metod doživotnog učenja i razmene znanja i zainteresovani su da dele svoje iskustvo i podržavaju mlade profesionalce.

Postojanje i razvijanje široke mreže potencijalnih mentora omogućava bolju podršku mentijima, kojima je program „Kreativno mentorstvo“ prvenstveno namenjen. Istovremeno, time što su deo Mreže, i mentori imaju priliku da steknu znanje, veštine, kontakte i ostale resurse koji im mogu biti dragoceni za lični i profesionalni razvoj.

Mreža mentora trenutno broji više od 150 članova i članica različitih profila. Jedan deo njih ima priliku da učestvuje u godišnjem ciklusu „Kreativnog mentorstva”, nakon traženja odgovarajućeg mentora koji odgovara specifičnim potrebama i ciljevima koje su mentiji definisali, dok drugi deo ima mogućnost učešća na treningu o mentorstvu, pratećim radionicama, kao i preuzimanja uloge ko-mentora/ke.

Mentori/ke KM su vodeći profesionalci različitih disciplina i generacija iz zemlje i inostranstva koji su prepoznali vrednost programa i učestvuju u njemu pro bono. To su stručnjaci iz kulture, uspešni ljudi iz sfere biznisa, politike, marketinga, medija, obrazovanja, naučnici/ce, aktivisti/kinje, ambasadori/ke, kulturni atašei i drugi, koji žele da svoje bogato životno iskustvo podele sa mlađim generacijama, i na taj način ulože u ljude i mesta u kojima rade i žive.

U prethodnih pet ciklusa programa mentori/ke su bili vrhunski domaći i strani profesionalci, između ostalih: Olga Svoboda, direktorka za razvoj rešenja u TACK TMI, globalnoj kompaniji za konsalting i trening; Ivan Milivojev, jedan od osnivača nekoliko festivala u Srbiji i regionu: EXIT festival, Warriors Dance Festival, Sea Dance Festival, R:EVOL:UTION i #DEV9T; Iva Čukić, direktorka Instituta za urbane politike, osnivačica i programska direktorka Ulične galerije; Anđelka Janković, producentkinja i kulturna preduzetnica, menadžerka marketinga Bitef festivala; Nathan Koeshall, direktor i suosnivač organizacije „Catalyst Balkans“ koja podržava razvoj i širenje filantropije u regionu, Mihailo Janković, tadašnji direktor kompanije Nectar Group, dobitnik nagrade za razvoj liderstva među mladima; Lazar Džamić, kreativni strateg, donedavno šef  tima za brend strategiju u Guglovom kreativnom think-thank-u ZOO u Londonu; Natali Beljanski, izvršna direktorka Festivala uličnih svirača iz Novog Sada; Joachim Waern, zamenik šefa misije Ambasade Švedske u Beogradu; Miša Stojiljković, novinar, psiholog i medijski savetnik; Ana Pejović, tadašnja menadžerka projekata organizacije „Krokodil“, Toni O`Brajan, nekadašnji direktor British Council-a za Zapadni Balkan; Jasna Dimitrijević, direktorka Zadužbine Ilije M. Kolarca; Milan Savić, direktor međunarodnog festivala saksofona „Belgrade Saxpirience“; Marija Desivojević Cvetković, potpredsednica Delta Holdinga; Maja Lalić, kreativna direktorka „Miksera“; Branislav Dimitrijević, profesor i teoretičar umetnosti; Milan Petrović, tadašnji predsednik Srpske asocijacije menadžera; Helen Laršon, tadašnja ataše za kulturu Ambasade

Detaljne informacije o tome šta znači biti mentor, koja su očekivanja od mentora, kako izgleda podrška koju mentori dobijaju tokom programa, kao i šta možete da očekujete ukoliko ne budete mentor u aktuelnom ciklusu „Kreativnog mentorstva“, pročitajte u tekstu  Poziva za pristupanje Mreži mentora. Da biste se priključili Mreži mentora, molimo vas da popunite ovaj upitnik i priložite skorašnji CV, na svom ili engleskom jeziku.

Poziv za mentore je stalno otvoren.

Kroz Mrežu mentora aktivno razvijamo načine i alate za neformalno deljenje znanja, informacija i iskustva. Ovom prilikom želimo da Vas pozovemo da se priključite Mreži mentora „Kreativnog mentorstva“, postanete deo tima za razvijanje kulture mentorstva, i podržite mlade i perspektivne profesionalce u oblasti kulture, umetnosti, medija i kreativnih industrija u regionu!

Pročitajte tekst Poziva za pristupanje Mreži mentora „Kreativnog mentorstva“

Popunite prijavu

Ukoliko imate dodatnih pitanja, pišite nam na info@kreativnomentorstvo.com ili nas kontaktirajte na društvenim mrežama.

Pridružite se Mreži mentora Kreativnog mentorstva