„Kreativno mentorstvo” afirmiše mentorstvo kao alat ličnog i profesionalnog razvoja, jača kapacitete sektora kulture i pruža podršku perspektivnim profesionalcima zainteresovanim za usavršavanje, umrežavanje i razmenu znanja i iskustva. Želimo da izgradimo, okupimo i podržimo zajednicu motivisanih i društveno odgovornih pojedinaca koja će doprineti razvoju društva zasnovanom na kreativnosti, kulturi, znanju i međusobnoj saradnji.

  +38163582818
  info@kreativnomentorstvo.com

  MREŽA MENTORA

  “Kreativno mentorstvo” od 2015. godine gradi i razvija mrežu zainteresovanih mentora koja okuplja stručnjake različitih profila. Oni prepoznaju mentorstvo kao metod doživotnog učenja i razmene znanja i zainteresovani su da dele svoje iskustvo i podržavaju mlade profesionalce.

  Građenjem i razvijanjem široke mreže potencijalnih mentora omogućuje se i bolja podrška mentijima. Istovremeno – znanje, veštine, kontakti i ostali resursi koje mentori dobijaju kroz  Mrežu, mogu biti dragoceni za njihov lični i profesionalni razvoj. Mreža mentora trenutno broji više od 100 članova različitih profila, od kojih samo jedan deo učestvuje u godišnjem ciklusu „Kreativnog mentorstva”. Drugi deo ima mogućnost učešća na treningu o mentorstvu, pratećim radionicama i predavanjima, sastancima, kao i preuzimanja uloge ko-mentora.

  Mentori/ke KM su vodeći profesionalci različitih disciplina i generacija iz zemlje i inostranstva koji su prepoznali vrednost programa i učestvuju u njemu pro bono. To su stručnjaci iz kulture, uspešni ljudi iz sfere biznisa, politike, marketinga, medija, obrazovanja, naučnici/ce, aktivisti/kinje, ambasadori/ke, kulturni atašei i drugi, koji žele da svoje bogato životno iskustvo podele sa mlađim generacijama, i na taj način ulože u ljude i mesta u kojima rade i žive.

  U prethodna tri ciklusa programa mentori/ke su bili vrhunski domaći i strani profesionalci, između ostalih: Jasna Dimitrijević, direktorka Zadužbine Ilije M. Kolarca; Aida Ćorović, aktivistkinja za ljudska prava; Dušan Tomić, partner u KPMG; Toni O’Brajan, bivši direktor British Council-a za Zapadni Balkan; Mete Kjuel Nilsen, bivša ambasadorka Danske u Srbiji; Marija Desivojević – Cvetković, potpredsednica Delta Holdinga; Maja Lalić, kreativna direktorka Miksera; Olga Svoboda, direktorka GI Group HR Solutions; Branko Dimitrijević, profesor i teoretičar umetnosti; Milan Petrović, predsednik Srpske asocijacije menadžera; Borut Vild, jedan od vodećih grafičkih dizajnera u regionu i profesor na FMK, i drugi.

  Detaljne informacije o tome šta znači biti mentor, koja su očekivanja od mentora, kako izgleda podrška koju mentori dobijaju tokom programa, kao i šta možete da očekujete ukoliko ne budete mentor u aktuelnom ciklusu „Kreativnog mentorstva“, pročitajte u tekstu  Poziva za pristupanje Mreži mentora. Da biste se priključili Mreži mentora, molimo vas da popunite ovaj upitnik i priložite skorašnji CV.

  Poziv za mentore je stalno otvoren.

  Kroz Mrežu mentora aktivno razvijamo načine i alate za neformalno deljenje znanja, informacija i iskustva. Pozivamo vas da se priključite Mreži mentora KM, postanete deo tima za razvijanje kulture mentorstva, i podržite mlade i perspektivne profesionalce u oblasti kulture u Srbiji!

  Pročitajte tekst Poziva za pristupanje Mreži mentora “Kreativnog mentorstva”

  Popunite Upitnik. 

  mreza mentora img
  mreza mentora img
  mreza mentora img