„Kreativno mentorstvo” afirmiše mentorstvo kao alat ličnog i profesionalnog razvoja, jača kapacitete sektora kulture i pruža podršku perspektivnim profesionalcima zainteresovanim za usavršavanje, umrežavanje i razmenu znanja i iskustva. Želimo da izgradimo, okupimo i podržimo zajednicu motivisanih i društveno odgovornih pojedinaca koja će doprineti razvoju društva zasnovanom na kreativnosti, kulturi, znanju i međusobnoj saradnji.

+381691911996
info@kreativnomentorstvo.com

ZAVRŠNICA PROGRAMA SVEČANO OBELEŽENA U MUZEJU SAVREMENE UMETNOSTI U BEOGRADU

Proteklog vikenda u Muzeju savremene umetnosti u Beogradu svečano je obeležena završnica programa “Kreativno mentorstvo” za IV generaciju. Na proslavi su se pored mentija i mentora IV generacije okupili i alumnisti programa, kao i kolege, gosti i partneri koji podržavaju ovaj program.

Proslavi je prethodila treća i poslednja radionica namenjena svim učesnicima i mentorima IV generacije programa, sa temom “Kako zaokružiti mentorski odnos”, koja ima za cilj da pripremi mentije i mentora za poslednji susret u januaru 2019. i završetak programa. Ona im pomaže da se osvrnu na postignute rezultate, kao i izazove sa kojima su se suočavali, da što jasnije dogovore eventualni nastavak komunikacije koja sada postaje isključivo dobrovoljna, ali mentijima i da isplaniraju dalji lični i profesionalni razvoj nakon što se program i zvanično završi.

Pogledajte kratak video Višnje Kisić, osnivača “Kreativnog mentorstva” – Kako zaokružiti mentorski odnos

Preuzmite besplatno naš “Priručnik o mentorstvu”

Proučite mentorske alate u okviru Baze znanja na našem sajtu

Planiranje završnog sastanka – za mentije

Planiranje završnog sastanka – za mentore

  • Pristup delu mentorskih alata u okviru Baze znanja omogućen je samo članovima zajednice “Kreativnog mentorstva” i našim partnerima.

Ovom prilikom svi učesnici IV generacije dobili su zahvalnice i broševe ambasadora “Kreativnog mentorstva” koje imaju prilike da nose svi alumnisti i partneri programa, rad naše umetnice keramike i članice ULUPUDSa Ivane Rackov.

Zahvaljujemo Muzeju savremene umetnosti Beograda na gostoprimstvu ovom skupu, a posebno nam je drago što smo uspeli za ovu priliku da obezbedimo i organizovujemo i specijalno vođenje kroz izložbenu postavku Muzeja za učesnike, prijatelje i partnere programa “Kreativno mentorstvo”.

Proslava zavšnice programa počela je u 20 časova nastupom gudačkog kvarteta “Intermezzo”, čija je violinistkinja Milena Rajković prvo prošle godine bila menti, a ove godine mentorka u našem programu.

Upoznajte mentorski par Milenu i Vladu

Učesnicima, mentorima, alumnistima i gostima obratila se Dragana Jevtić, osnivač i direktor “Kreativnog mentorstva” koja je istakla značaj ovakvog programa za naše društvo i zahvalila svim mentijima, mentorima i partnerima na učešću i velikom doprinosu programu. Prisutnima se obratio i Tim Standert, šef kancelarije za odnose sa javnošću Ambasade SAD u Beogradu koji su glavni pokrovitelji IV ciklusa programa, kao i Joakim Vaern, koji je ove godine u dvostrukoj ulozi u programu “Kreativnog mentorstva” – kao zamenik ambasadora Švedske u Beogradu koji od početka podržavaju ovaj program, ali i kao mentor u IV generaciji programa. Ovogodišnji pokrovitelji programa pored Ambasade SAD i Ambasade Švedske bili su i kompanije MEDICON, Coca Cola Hellenic, Titan Cementara Kosjerić, ERSTE banka, Francuski institut i Ministarstvo kulture bez čije podrške realizacija “Kreativnog mentorstva” tokom 2018. godine ne bi bila moguća.

U ime međunarodnog Savetodavnog odbora “Kreativnog mentorstva” prisutnima se obratila i čestitala Larisa Halilović, direktorka British Conucil-a u Bosni i Hercegovini, koja je skrenula pažnju na značajne uloge i mentija i mentora u razvoju društva i stvaranju zdravog liderstva u našem okruženju. U ime učesnika programa govorio je mentorski par Lana Nikolić, novinarka Radio Beograd 202 i Miša Stojiljković, urednik i novinar na Prvom programu Radio Beograda, koji su pričali o svojim ličnim iskustvima mentorskog odnosa, zajedničkom putu na koji su krenuli pre godinu dana i o izuzetnoj vezi koju su uspeli da ostvare. Poslednja se obratila menadžerka programa Tatjana Nikolić koja je zahvalila partnerima programa Novoj Iskri, Mokrin House, štampariji Vizartis, UK Parobrod, portalu Designed.rs na doprinosu programu u IV ciklusu, edukativnim partnerima Gi Grupi, Epic Assistants, Motivtim i Pameli von Sabljar, kao i svim članicama tima, volonterkama, predstavnicima medija i Intermezzo kvartetu koji su značajno ulepšali i obogatili program.

Program “Kreativno mentorstvo” zvanično se završava u januaru poslednjim susretom mentorskih parova i godišnjom evaluacijom programa, dok se konkurs za jubilarnu V generaciju očekuje u aprilu 2019. godine. U petom ciklusu mreži “Kreativnog mentorsva” prudružiće se još 25 mentorskih parova, te će tada ovu zajednicu činiti čak 250 ambasadora ideje mentorstva, ličnog i profesionalnog razvoja, doživotnog učenja i deljenja.

Pogledajte fotografije sa završne radionice i proslave u Muzeju savremene umetnosti

Završna radionica i proslava programa "Kreativno mentorstvo" za 2017/18. godinu