„Kreativno mentorstvo” afirmiše mentorstvo kao alat ličnog i profesionalnog razvoja, jača kapacitete sektora kulture i pruža podršku perspektivnim profesionalcima zainteresovanim za usavršavanje, umrežavanje i razmenu znanja i iskustva. Želimo da izgradimo, okupimo i podržimo zajednicu motivisanih i društveno odgovornih pojedinaca koja će doprineti razvoju društva zasnovanom na kreativnosti, kulturi, znanju i međusobnoj saradnji.

+381691911996
info@kreativnomentorstvo.com

TANGO I POZITIVNA ENERGIJA NA SUSRETU IV GENERACIJE

U subotu 26. maja u UK „Parobrod“ organizovan je srednjoročni susret IV generacije programa “Kreativno mentorstvo”. Ovo je jedan od tri događaja tokom programa koji teži da na jednom mestu okupi što više učesnika i mentora aktuelne generacije programa kako bi se napravio presek dosadašnje saradnje mentorskih parova i povezali, umrežili u što većoj meri.

Program je započeo radionicom „Šta o mentorstvu i komunikaciji možemo da saznamo kroz tango?“ naših alumnista Milene Jokanović i Relje Derete iz Instituta Tango Natural koja je za cilj imala da opusti i bliže poveže sve učesnike našeg programa kroz jedan nekonvencionalni način komunikacije kroz ples. Izašli smo iz zone komfora, isprobali i naučili nešto novo, ali i razumeli međuljudske odnose, aktivno slušanje, liderstvo, inicijativu i mentorstvo na jedan drugačiji način.

Nastavio se kroz refleksiju dosadašnjeg rada mentorskih parova, a potom i tzv. speed dating na kome je mentijima IV generacije omogućeno da pored svog mentora razgovaraju i bolje upoznaju i druge mentore u ovoj generaciji, ali i alumniste, partnere i pokrovitelje programa i članove Savetodavnog odbora i tima programa “Kreativno mentorstvo”. Cilj ovog susreta bio je da učesnici programa svoje ideje, projekte i programe testiraju kroz što više različitih perspektiva i pogleda i da izađu sa svežim stavom ili razmišljanjem za inicijative na kojima rade ili teme koje su im bitne u u ličnom i profesionalnom razvoju.

Zahvaljujemo se svim učesnicima programa na ovom vikendu punom neposredne komunikacije i razmene ideja, mišljenja i neverovatne pozitivne energije koja je je kružila u UK “Parobrod” ove subote. Posebno hvala alumnistima našeg programa Relji i Mileni na organizaciji radionice, ostalim alumnistima koji su učestvovali, članovima Savetodavnog odbora, kao i predstavnicima naših pokrovitelja i sponzora koji su nam se ovaj put pridružili i učestvovali u jednom delu programa i naravno UK “Parobrod” na ustupljenom prostoru.

Možda se ova subota ipak može najbolje ilustrovati fotografijama pa delimo sa vama album koji je napravila Dušica Stojanović.

Srednjoročni susret IV generacije

U posebnom videu napravljenom na ovoj radionici Relja Dereta i Milena Jokanović, treneri instiuta Tango Natural objašnjavaju kako se mentorstvo i komunikacija uči kroz argentinski tango.

*Program “Kreativno mentorstvo” je prvi mentorski program u Srbiji koji se bavi ličnim i profesionalnim razvojem budućih lidera u oblasti kulture. Program promoviše mentorstvo kao način doživotnog učenja i razmene znanja i iskustva između ostvarenih profesionalaca, mentora, i budućih stručnjaka, mentija.
Pokrovitelji četvrtog ciklusa “Kreativnog mentorstva” za sada su Ambasada SAD u Srbiji, MEDICON, Titan Cementara Kosjerić, Coca Cola Hellenic, Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, ERSTE banka, Ambasada Švedske u Beogradu i Francuski institut u Srbiji. Naši partneri su Gi Group HR Solutions, Nova Iskra, Mokrin House, štamparija Vizartis, Epic Assistants, Ustanova kulture “Parobrod”, Designed.rs i drugi.