„Kreativno mentorstvo” afirmiše mentorstvo kao alat ličnog i profesionalnog razvoja, jača kapacitete sektora kulture i pruža podršku perspektivnim profesionalcima zainteresovanim za usavršavanje, umrežavanje i razmenu znanja i iskustva. Želimo da izgradimo, okupimo i podržimo zajednicu motivisanih i društveno odgovornih pojedinaca koja će doprineti razvoju društva zasnovanom na kreativnosti, kulturi, znanju i međusobnoj saradnji.

+381691911996
info@kreativnomentorstvo.com

FONDA ZA INOVACIONU DELATNOST PODRŽAO STOCK STUDIO, PROJEKAT ALEKSEJA VASIĆA I MARKA RADENKOVIĆA

Na svečanosti INNOVATION DATE, Fond za inovacionu delatnost predstavio je 33 preduzeća kojima je odobreno finansiranje za razvoj inovacija u okviru Programa ranog razvoja i Programa sufinansiranja inovacija, u ukupnom iznosu od 4,1 miliona evra. Inovativni projekti za koje je odobreno finansiranje dolaze iz različitih industrijskih oblasti, a najviše iz oblasti softvera i izrade aplikacija, Internet of Things. Većina podržanih posluje u Beogradu, zatim Novom Sadu i Kragujevcu.

Jedan od projekata koji je dobio podršku Inovacionog fonda je novi projekat Alekseja Vasića, suosnivača i generalnog direktora Lumina Images, jednog od  najuspešnijih foto kolektiva u regionu, i učesnika pete generacije programa „Kreativno mentorstvo” i Marka Radenkovića, osnivača Nove iskre, prvog kreativnog hub-a na Balkanu, alumniste i člana počasnog odbora našeg programa.

Projekat Stock studio je startap sa sedištem u Beogradu i nudi sveobuhvatno softversko rešenje (SaaS) za upravljanje digitalnim sadržajem. Kako Aleksej kaže, ovo će olakšati rad korisnicima i pomoći će im da prate svoj foto sadržaj kroz različite platforme.

Čestitamo Alekseju i Marku i radujemo se vestima o njihovom novom zajedničkom projektu.

Više o samom inovacionom fondu i Innovation date možete naći na zvaničnom sajtu.