„Kreativno mentorstvo” afirmiše mentorstvo kao alat ličnog i profesionalnog razvoja, jača kapacitete sektora kulture i pruža podršku perspektivnim profesionalcima zainteresovanim za usavršavanje, umrežavanje i razmenu znanja i iskustva. Želimo da izgradimo, okupimo i podržimo zajednicu motivisanih i društveno odgovornih pojedinaca koja će doprineti razvoju društva zasnovanom na kreativnosti, kulturi, znanju i međusobnoj saradnji.

+381691911996
info@kreativnomentorstvo.com

Održan Creative Mentorship Talks – Online speed dating događaj: Brza Razmena Ideja i Saveta

U utorak, 4. juna, sa početkom u 18h, održan je Creative Mentorship Talks – Online speed dating događaj putem Zoom aplikacije. Cilj ovog događaja bio je da omogući profesionalcima iz sveta kulture, umetnosti, kreativnih industrija i medija da na jedinstven način predstave svoj rad, razmene ideje i dobiju dragocene savete od članova Savetodavnog i Počasnog odbora organizacije Kreativno mentorstvo, kao i partnera organizacije iz Srbije i čitavog sveta.

Na događaju su učestvovali sledeći eksperti:

  • Helene Larsson Pousette – atešeica za kulturu Švdeske ambasade u Vašingtonu, D.C.
  • Lazar Džamić – Jedan od vodećih svetskih digitalnih stratega, predavač, pisac i edukator.
  • Nana Radenković – Suosnivačica prvog kreativnog huba na Balkanu, Nova Iskra.
  • Višnja Kisić – istoričarka umetnosti, master kulturne politike i menadžmenta i doktor nauka studija nasleđa.
  • Branimir Brkljač – Stručnjak za marketing, osnivač „Mokrin House“ i kompanije „Terra Panonica“
  • Tony O’Brien – Bivši direktor British Council-a za Zapadni Balkan.
  • Slavica Marković Sandić – Koordinatorka za medije, informisanje i kulturu Ambasade Švedske u Beogradu.
  • Caroline Sotta – Kulturna atešeica u Fracuskog instituta u Srbiji
  • Marija Bjelopetrović – Established Opinion Leader Coordinator u Američkoj Ambasadi u Srbiji

Njihove kratke biografije možete pronaći na ovom linku.

Učesnice i učesnici su imali priliku da kroz tri sesije od po 20 minuta predstave svoje projekte i ideje ekspertima, kao i da postave konkretna pitanja u vezi sa svojim radom.

Iako je uvek izazovno u kratkom vremenskom roku predstaviti sebe, učesnici su uspeli da u svega 2 minuta predstave svoje ideje i projekte, ali i izazove sa kojima se trenutno susreću, nakon čega su dobili konkretne savete i upute od eksperata. Ovaj događaj je ujedno bio i podsticaj za sve koji se interesuju za mentorstvo, da saznaju kako izgleda simulacija jednog mentorskog sastanka, kao i da iskoriste priliku da upoznaju sjajne ljude.

Zahvaljujemo se svim učesnicima i sa nestrpljenjem iščekujemo nove, slične prilike za zajedničko povezivanje i razmenu ideja.

Realizaciju ,,Creative Mentorship Talks: Online speed dating” događaja podržali su Američka Ambasada u Srbiji i kompanija Medicon.