„Kreativno mentorstvo” afirmiše mentorstvo kao alat ličnog i profesionalnog razvoja, jača kapacitete sektora kulture i pruža podršku perspektivnim profesionalcima zainteresovanim za usavršavanje, umrežavanje i razmenu znanja i iskustva. Želimo da izgradimo, okupimo i podržimo zajednicu motivisanih i društveno odgovornih pojedinaca koja će doprineti razvoju društva zasnovanom na kreativnosti, kulturi, znanju i međusobnoj saradnji.

+381691911996
info@kreativnomentorstvo.com

Creative Mentorship Talks – Online speed dating: Iskoristite priliku da upoznate neverovatne eksperte i da im predstavite svoj rad

Sa velikim zadovoljstvom vas pozivamo na ,,Creative Mentorship Talks: Online speed dating”  događaj koji će se održati u utorak, 4. juna, s početkom u 18h putem Zoom aplikacije. Ovaj događaj osmišljen je tako da omogući profesionalcima iz sveta kulture, umetnosti, kreativnih industrija i medija da na jedinstven način predstave svoj rad, razmene ideje i dobiju dragocene savete od članica i članova Savetodavnog i Počasnog odobra organizacije Kreativno mentorstvo, kao i partnera organizacije iz Srbije i čitavog sveta.

Samo neki od sjajnih profesionalaca i profesionalki sa kojima će učesnici i učesnice imati priliku da se upoznaju i razgovaraju su: Lazar Džamić, jedan od vodećih svetskih digitalnih stratega; Tony O’Brien, bivši direktor British Council-a za Zapadni Balkan; Helene Larsson Pousette, atešeica za kulturu Švedske ambasade u Vašingtonu; Branimir Brkljač, marketing ekspert i osnivač Mokrin House-a i Terra Panonica-e; Caroline Sotta, atešeica za kulturu Francuskog instituta u Srbiji; Višnja Kisić, osnivačica Kreativnog mentorstva i doktor nauka istorije umetnosti i upravljanja kulturnim nasleđem; Nana Radenković, osnivačica Nove Iskre i drugih (spisak svih učesnica i učesnika, kao i njihove biografije i linkove ka LinkedIn profilima možete pronaći u nastavku teksta).

Ovaj onlajn događaj u speed dating formatu omogućiće učesnicama i učesnicima da se u kratkim, dinamičnim sesijama, direktno upoznaju sa vodećim ekspertima iz različitih oblasti kreativnog sektora sa kojima tim Kreativnog mentorstva sarađuje već godinama. Očekuje vas serija brzih sastanaka tokom kojih ćete imati priliku da ukratko predstavite svoje projekte i dobijete neprocenjive savete.

,,Creative Mentorship Talks: Online speed dating” događaj otvoren je za sve profesionalce i profesionalke iz oblasti kulture, umetnosti, kreativnih industrija i medija koji žele da unaprede svoju karijeru, prošire svoje vidike i istraže nove mogućnosti za saradnju. Broj mesta za učešće u događaju je ograničen kako bismo osigurali kvalitet interakcija, stoga vas pozivamo da se prijavite što pre, kako biste imali veće šanse da se upoznate i razgovarate sa profesionalcima koji su vaš prvi izbor za razgovor na ovom događaju.

Da biste učestvovali, molimo vas da popunite prijavni obrazac dostupan na ovom linku najkasnije do 2. juna u ponoć. Nakon prijave, dobićete detaljnije instrukcije, Zoom link, kao i savete kako da se najbolje pripremite za upoznavanje i predstavljanje svojih ideja i projekata u okviru speed dating događaja.

Zašto da učestvujete?

 • Iskoristite priliku da upoznate sjajne eksperte i ekspertkinje iz različitih oblasti: Ovo je retka prilika da dobijete priliku za upoznavanje i razgovor sa različitim profesionalkama i profesionalcima sa dugogodišnjim iskustvom iz oblasti kulture, umetnosti, preduzetništva, biznisa, marketinga, diplomatije, komunikacija i mnogih drugih oblasti koji vam mogu pružiti konkretne komentare, savete i podršku vašim idejama i projektima.
 • Predstavite svoj rad: Imate jedinstvenu priliku da u kratkom vremenskom periodu predstavite svoj rad i viziju direktno ljudima koji potencijlano svojim savetima mogu pomoći u njihovoj realizaciji.
 • Inspiracija i ideje: Razmenite ideje sa drugim kreativcima i ekspertima, i inspirišite se novim perspektivama i pristupima u vašem radu.
 • Događaj je u onlajn formatu: To znači da sa bilo koje lokacije možete da iskoristite priliku da učestvujete u ovom jedinstvenom događaju

Ne propustite ovu sjajnu priliku da ojačate svoj profesionalni profil i otvorite vrata novim mogućnostima! 

Spisak eksperata i ekspertkinja sa kojima ćete imati priliku da se upoznate i razgovarate:

  • Helene Larsson Pousette – atešeica za kulturu Švdeske ambasade u Vašingtonu. Tokom dugogodišnjeg perioda je radila u Švedskom istorijskom muzeju, gde je fokus njenog rada bio na vezi savremene umetnosti i istorije, nasleđu i sećanju. Bila je atašeica za kulturu Ambasade Švedske u Beogradu, gde je pokrenula i vodila projekte koji su promovisali uzajamnu razmenu između institucija i nezavisne umetničke i kulturne scene, sa ciljem ostvarivanja društvene promene i uspostavljanja dugoročnih veza. Ona je suosnivačica Stokholmskog muzeja ženske istorije, gde je bila angažovana menadžerka za kolekcije, istraživanje i razvoj.
  • Lazar DžamićLazar je bivši novinar, saradnik časopisa The Guardian, bivši direktor planiranja u agenciji i bivši šef planiranja brenda u kreativnom think tanku ZOO kompanije Google u Londonu. On je vanredni profesor na poslovnoj školi Lausanne (BSL), vanredni predavač na Univerzitetu Goldsmiths u Londonu, predaje u MBA programu na Ekonomskom fakultetu u Ljubljani,  kao i na Fakultetu za medije i komunikacije u Beogradu. Autor je nekoliko knjiga i čest je govornik na konferencijama.
  • Nana Radenković – Dizajnira i sprovodi teninge i radionice za mlade, profesionalce, organizacije i kompanije zainteresovane za transformaciju svog poslovanja, kao i za poboljšanje ukupnog iskustva saradnje i inoviranja. Magistrirala je Menadžment u kulturi, interkulturalizam i medijaciju na Balkanu na Univerzitetu umetnosti u Beogradu, sa velikim iskustvom rada u privatnom, javnom i civilnom sektoru. Podržava brojne startapove, timove i orrganizacije kroz unapređenje njihovih veština saradnje i timske kulture. Nana je ko-osnivačica Nove Iskre, prvog co-working prostora u regionu.
  • Višnja Kisićistoričarka umetnosti, master kulturne politike i menadžmenta i doktor nauka studija nasleđa. Istovremeno, aktivna je i kao istraživač, praktičar i edukator. Fokus njenih istraživanja i ekspertize su politike, političnost i društvena uloga nasleđa i kulture. Docentkinja je na Fakultetu za sport i turizam, predavač na UNESCO MA programu za kulturnu politiku i menadžment Univerziteta umetnosti u Beogradu, gostujući predavač na Univerzitetu Lion 2 (Francuska), Univerzitetu Upsala (Švedska) i Akademiji kulturnog menadžmenta Gete Instituta. Bivša predsedavajuća panevropske mreže Evropa Nostra u Srbiji.
  • Branimir BrkljačMarketinški stručnjak, osnivač „Mokrin House”-a i kompanije „Terra Panonica”. Karijeru je započeo pre više od 20 godina u direktnom marketingu, počevši od uspešnog oglašavanja medicinskog uređaja Kosmodisk. Ubrzo nakon toga, osnovao je kompaniju „Studio Moderna”, koja je postala vodeća TV prodajna kompanija u Centralnoj i Istočnoj Evropi i koja je danas, sa brendom „Top Shop”, prisutna u 20 zemalja Centralne i Istočne Evrope. Ima svoj blog i čest govornik na međunarodnim konferencijama.
  • Tony O’Brien – Bivši direktor British Council-a za Zapadni Balkan. Poseduje preko 40 godina iskustva kao projektni menadžar, menadžer kulturnih odnosa, trener, mentor i lider.  Tokom svoje impozantne karije, Toni je imao prilike da gradi, vodi i osnažuje velike timove u sektoru kulture i umetnosi. 
  • Slavica Marković Sandić – Koordinatorka za medije, informisanje i kulturu Ambasade Švedske u Beogradu. U svom radu koristi strateško planiranje, upravljanje projektima i i strateške komunikacije kako bi predvodila značajnim inicijativama. Nene ekspertize jesu prenošenje strateških planova u održive akcije, težeći ka trajno pozitivnom utisku. Kao ekspertkinja za medije, kulturu i informacije švedske ambasade skoro tri decenije, Slavica ima ogromno iskustvo u radu sa različitim projektima, ljudima i organizacijama na polju kulturne i javne diplomatije, kao i komunikacija.
  • Caroline Sotta – atešeica za kulturu Francuskog instituta u Srbiji; U poslednjih 14 godina, Caroline radi u oblasti kulture, sa jakim fokusom na izvođačke umetnosti, posebno savremeni cirkus i ulične izvođačke umetnosti. Prvo kao koordinator, administrator i osoba zadužena za razvoj publike u francuskim organizacijama, zatim kao menadžer produkcije i koordinator uz umetnike. Tako je stekla iskustvo u institucionalnim, privatnim i samostalnim okvirima, kako u Francuskoj, tako i u inostranstvu. Nakon što je radila na transdisciplinarnim projektima za Francuske institute u Aziji, preuzela je poziciju kulturnog atašea u Francuskom institutu u Srbiji prošlog septembra, upravljajući i programom Teatroskop.
  • Marija BjelopetrovićEstablished Opinion Leader Coordinator u Američkoj Ambasadi u Srbiji. U proteklih 17 godina Marija je upravljala sa preko 100 projekata u oblasti transparentnosti u vladi, ljudskih prava, prava etničkih i manjinskih grupa, prava žena, tržišne ekonomije, regionalnih projekata, umetnosti i kulturnih projekata. Marija se bavi odnosima sa vladinim kancelarijama, sektorom civilnog društva, think tank organizacijama, obrazovnim i kulturnim institucijama. Marija ima bogato iskustvo u upravljanju grantovima i u administraciji, kao i iskustvo u radu sa visokim državnim zvaničnicima, predstavnicima nevladinih organizacija, kancelarijama i kulturnim i obrazovnim institucijama u Srbiji.

 

Realizaciju ,,Creative Mentorship Talks: Online speed dating” događaja podržali su Američka Ambasada u Srbiji i kompanija Medicon.