„Kreativno mentorstvo” afirmiše mentorstvo kao alat ličnog i profesionalnog razvoja, jača kapacitete sektora kulture i pruža podršku perspektivnim profesionalcima zainteresovanim za usavršavanje, umrežavanje i razmenu znanja i iskustva. Želimo da izgradimo, okupimo i podržimo zajednicu motivisanih i društveno odgovornih pojedinaca koja će doprineti razvoju društva zasnovanom na kreativnosti, kulturi, znanju i međusobnoj saradnji.

+381691911996
info@kreativnomentorstvo.com

Mentorstvo u fokusu: Najava prve epizode podkasta Kreativno mentorstvo

O mentorstvu najlepše pričaju oni koji su imali prilike da iskuse rad u jednom mentorskom odnosu! Nakon 12 godina kreiranja i realizacije domaćih, regionalnih i internacionalnih mentorskih i edukativnih programa, tim Kreativnog mentorstva sa sigurnošću može da potvrdi ovu krilaticu. Iz tog razloga, u aprilu 2024. godine, biće emitovane dve specijalne epizode podkasta organizacije Kreativno mentorstvo u cilju da šira publika po prvi put dobije priliku da u jednom popularnom medijskom formatu čuje ,,priče iz prve ruke” alumnista i alumnistkinja programa Kreativno mentorstvo. Kroz opušten i inspirativan razgovor, širi auditorijum će moći da čuje lična iskustva sjajnih sagovornica i sagovornika i razloge zašto su se oni opredelili da nastave da šire misiju i viziju mentorstva, ali i koliko ovaj princip celoživotnog učenja može biti važan i podstičući za svakog pojedinca koji dela i stvara u oblasti kulture, umetnosti, kreativnih industrija i medija.

Prva epizoda biće emitovana 1. aprila u 20h na YouTube kanalu Kreativnog mentorstva. Gosti prve epizode biće alumnisti Kreativnog mentorstva Maja Bosnić i Dobrivoje Lale Erić, a razgovor će voditi medijska ekspertkinja Maša Mileusnić.

Maja Bosnić je kompozitorka iz Beograda koju privlače apsurdna rešenja, ograničene mogućnosti, neočekivani raspleti, participacija publike, tretiranje instrumenata kao „redi-mejd” objekata i tretiranje svakodnevnih predmeta kao muzičkih instrumenata. Doktorirala je kompoziciju na Goldsmiths univerzitetu u Londonu i trenutno je docentkinja na Katedri za kompoziciju Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu. Piše muziku za različite ansamble, orkestre, elektroniku i mulrimedijske umetničke projekte i njene kompozicije su do sada izvođene na umetničkim i muzičkim festivalima širom sveta. Od 2010. u organizaciji Zabuna organizuje radionice i koncerte savremene muzike u Srbiji. Prošle godine centar CK13 je izdao dupli disk sa njeniim kompozicijama Portret kompozitorke – Maja Bosnić (2023).

Dobrivoje Lale Erić je istoričar umetnosti po obrazovanju, ali je oduvek bio i veliki zaljubljenik u nauku. Lale Erić vodi Odeljenje za međunarodnu saradnju u Centru za promociju nauke Srbije od 2015. godine. Trenutno je glavni koordinator FASIH projekta koji je usmeren na interdisciplinarno istraživanje industrijskog i kulturnog nasleđa Beograda, Rijeke i Trbovlja i nacionalni je koordinator projekta Evropskog digitalnog sporazuma. Takođe, poseduje dugogodišnje iskustvo u vođenju velikih evropskih projekata, kako na nacionalnom, tako i na regionalnom nivou. 

Ukoliko želite da čujete nešto novo o možda najkorisnijim vidu neformalnog obrazovanja, naša je topla preporuka da poslušate predstojeći razgovor sa Majom i Laletom. Sigurno ćete se osećati osnaženo kada čujete koliko mentorstvo može uticati na lični i profesionlani razvoj jednog profesionalca, ali i na koji način već sada možete da napravite prve korake u tome da kroz metodologiju mentorstva ostvarite neki svoj lični cilj. 

Realizaciju Kreativno mentorstvo PODKASTA podržali Američka Ambasada u Srbiji i kompanija Medicon.