„Kreativno mentorstvo” afirmiše mentorstvo kao alat ličnog i profesionalnog razvoja, jača kapacitete sektora kulture i pruža podršku perspektivnim profesionalcima zainteresovanim za usavršavanje, umrežavanje i razmenu znanja i iskustva. Želimo da izgradimo, okupimo i podržimo zajednicu motivisanih i društveno odgovornih pojedinaca koja će doprineti razvoju društva zasnovanom na kreativnosti, kulturi, znanju i međusobnoj saradnji.

+381691911996
info@kreativnomentorstvo.com

Mentorstvo u fokusu: Najava prve epizode podkasta Kreativno mentorstvo

O mentorstvu najlepše pričaju oni koji su imali prilike da iskuse rad u jednom mentorskom odnosu! Nakon 12 godina kreiranja i realizacije domaćih, regionalnih i internacionalnih mentorskih i edukativnih programa, tim Kreativnog mentorstva sa sigurnošću može da potvrdi ovu krilaticu. Iz tog razloga, u aprilu 2024. godine, biće emitovane dve specijalne epizode podkasta organizacije Kreativno mentorstvo u cilju da šira publika po prvi put dobije priliku da u jednom popularnom medijskom formatu čuje ,,priče iz prve ruke” alumnista i alumnistkinja programa Kreativno mentorstvo. Kroz opušten i inspirativan razgovor, širi auditorijum će moći da čuje lična iskustva sjajnih sagovornica i sagovornika i razloge zašto su se oni opredelili da nastave da šire misiju i viziju mentorstva, ali i koliko ovaj princip celoživotnog učenja može biti važan i podstičući za svakog pojedinca koji dela i stvara u oblasti kulture, umetnosti, kreativnih industrija i medija.

Prva epizoda biće emitovana 1. aprila u 20h na YouTube kanalu Kreativnog mentorstva. Gosti prve epizode biće alumnisti Kreativnog mentorstva Maja Bosnić i Dobrivoje Lale Erić, a razgovor će voditi medijska ekspertkinja Maša Mileusnić.

Link za prvu epizodu.

Maja Bosnić je kompozitorka iz Beograda koju privlače apsurdna rešenja, ograničene mogućnosti, neočekivani raspleti, participacija publike, tretiranje instrumenata kao „redi-mejd” objekata i tretiranje svakodnevnih predmeta kao muzičkih instrumenata. Doktorirala je kompoziciju na Goldsmiths univerzitetu u Londonu i trenutno je docentkinja na Katedri za kompoziciju Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu. Piše muziku za različite ansamble, orkestre, elektroniku i mulrimedijske umetničke projekte i njene kompozicije su do sada izvođene na umetničkim i muzičkim festivalima širom sveta. Od 2010. u organizaciji Zabuna organizuje radionice i koncerte savremene muzike u Srbiji. Prošle godine centar CK13 je izdao dupli disk sa njeniim kompozicijama Portret kompozitorke – Maja Bosnić (2023).

Dobrivoje Lale Erić je istoričar umetnosti po obrazovanju, ali je oduvek bio i veliki zaljubljenik u nauku. Lale Erić vodi Odeljenje za međunarodnu saradnju u Centru za promociju nauke Srbije od 2015. godine. Trenutno je glavni koordinator FASIH projekta koji je usmeren na interdisciplinarno istraživanje industrijskog i kulturnog nasleđa Beograda, Rijeke i Trbovlja i nacionalni je koordinator projekta Evropskog digitalnog sporazuma. Takođe, poseduje dugogodišnje iskustvo u vođenju velikih evropskih projekata, kako na nacionalnom, tako i na regionalnom nivou. 

Ukoliko želite da čujete nešto novo o možda najkorisnijim vidu neformalnog obrazovanja, naša je topla preporuka da poslušate predstojeći razgovor sa Majom i Laletom. Sigurno ćete se osećati osnaženo kada čujete koliko mentorstvo može uticati na lični i profesionlani razvoj jednog profesionalca, ali i na koji način već sada možete da napravite prve korake u tome da kroz metodologiju mentorstva ostvarite neki svoj lični cilj. 

Realizaciju Kreativno mentorstvo PODKASTA podržali Američka Ambasada u Srbiji i kompanija Medicon.