„Kreativno mentorstvo” afirmiše mentorstvo kao alat ličnog i profesionalnog razvoja, jača kapacitete sektora kulture i pruža podršku perspektivnim profesionalcima zainteresovanim za usavršavanje, umrežavanje i razmenu znanja i iskustva. Želimo da izgradimo, okupimo i podržimo zajednicu motivisanih i društveno odgovornih pojedinaca koja će doprineti razvoju društva zasnovanom na kreativnosti, kulturi, znanju i međusobnoj saradnji.

+381691911996
info@kreativnomentorstvo.com

„KREATIVNO MENTORSTVO” NA TREĆOJ „KRENI” KONFERENCIJI U NIŠU

„KRENI” konferenciju pokrenuli su pre 3 godine aktivisti i aktivistkinje Mladih ambasadora iz Niša. Jedna od lidera i liderki ovog događaja i cele organizacije, Snežana Andrić, bila je deo „Kreativnog mentorstva”.

Ponosni smo na to što smo imali priliku da podržimo Snežanu Andrić, mladu sociološkinju i omladinsku aktivistkinju iz Niša koja je i generalna sekretarka Mladih Ambasadora već nekoliko godina, kroz naš mentorski program. Snežana je bila jedna od najaktivnijih i najposvećenijih učesnica i ostvarila je i izuzetu saradnju sa Majom Lalić, kreativnom direktorkom Miksera, koja joj je bila mentorka.

„KRENI” konferencija  je petodnevna konferencija na kojoj će mladi ljudi sa početnim iskustvom u nekoj od oblasti kreativnih industrija (dizajn, arhitektura, advertajzing, it, multimedia, menadžment u kreativnim industrijama) raditi sa šest inostranih predavača na razvoju svojim ideja koje doprinose rešavanju društvenih problema u Nišu.

Pre nekoliko meseci članovi tima „KRENI” konferencije pozvali su „Kreativno mentorstvo” da ostvarimo i zvaničnu saradnju i učestvujemo u programu ovogodišnje konferencije. Na naše veliko zadovoljstvo, a prema rezultatima evaluacije i na zadovoljstvo odabranih učesnika konferencije, Tatjana Nikolić, menadžerka programa održala je uvodnu radionicu na početku poslednjeg dana konferencije. Želeli smo da bliže upoznamo više od 30 mladih i perspektivnih kreativaca iz Niša koji učestvuju na konferenciji sa temama mentorstva, ličnog i profesionalnog razvoja, postavljanja ciljeva, zapitkivanja i umrežavanja, što su neki od osnovnih principa programa „Kreativno mentorstvo”. Radionica je održana u nedelju, 3. decembra od 10.30 u Oficirskom domu u Nišu.

Učesnici su o radionici rekli:

Vrlo interaktivno i korisno. Veoma sam zadovoljan i sada informisan o mentorstvu.
Radionica je jako korisna. Motiviše me da se još više potrudim da dostignem nivo koji želim. Bitno je da prvo razmislimo šta želimo a onda ići u tom smeru.
Radionica je odlična, nemam zamerki, sve pohvale za podsticanje mladih na razmišljanje o budućnosti.
Oduševljena sam. Dobila sam nove poglede na razvoj željenih ciljeva.
Sve je bilo jasno i glasno. Volela bih da možda saradnja se nastavi preko Mladih ambasadora…

Rezultati radionice:

Moram da se usmerim i konkretizujem probleme
Više sam inspirisana da potražim mentora
Više sam motivisana da radim na sopstvenom razvoju
Upoznavanje sa novim metodama napredovanja
Znam kako da prepoznam ko može da mi bude mentor
Imam ideju kako prići mentoru… i drugo.

Osim toga, bili smo u grupi mentora koja je poslednjeg dana konferencije doprinela kvalitetu ideja koje će se na konferenciji razraditi. Zadovoljstvo nam je što smo se našli u grupi mentora zajedno sa Majom Lalić, kreativnom direktorkom Miksera i Milanom Janjićem, grafičkim dizajnerom sa velikim iskustvom u advertajzingu, ali i Snežanom Andrić, generalnom sekretarkom Mladih Ambasadora i Brankom Krsmanovićem, predsednikom Mladih Ambasadora.

O tome kako je protekla cela konferencija možete pročitati u izveštaju organizatora.

Više informacija o ciljevima i sadržajima na konferenciji pročitajte na sajtu http://kreni.org/2017/.