„Kreativno mentorstvo” afirmiše mentorstvo kao alat ličnog i profesionalnog razvoja, jača kapacitete sektora kulture i pruža podršku perspektivnim profesionalcima zainteresovanim za usavršavanje, umrežavanje i razmenu znanja i iskustva. Želimo da izgradimo, okupimo i podržimo zajednicu motivisanih i društveno odgovornih pojedinaca koja će doprineti razvoju društva zasnovanom na kreativnosti, kulturi, znanju i međusobnoj saradnji.

+381691911996
info@kreativnomentorstvo.com

ČESTITAMO MAŠI AVRAMOVIĆ NA PRIZNANJU ŠVEDSKE AMBASADE!

Maša Avramović, pedagog i osnivač Centra za kulturu dečjih prava C31 dobila je priznanje Ambasade Švedske za dugogodišnju saradnju i prijateljstvo na nedavno održanoj proslavi tradicionalnog švedskog praznika Svete Lucije u Jugoslovenskoj kinoteci.

Ambasada Švedske proslavila je Svetu Luciju, zimski praznik koji Šveđani obeležavaju u slavu sunčevog svetla tokom hladnih i mračnih zimskih dana 11. decembra uz dečji hor, prikazivanje kulturnih švedskih filmova i uručenje Zaloga prijateljstva Maši Avramović, saradnici Odeljenje za pedagogiju Filozofskog fakulteta u Beogradu  i osnivaču Centra za kulturu dečjih prava C31, i Vladislavu Laliću, zaslužnom za otvaranje IKEE u Srbiji. Ovoj proslavi u ime tima „Kreativnog mentorstva“ prisustvovala je Tatjana Nikolić, menadžerka programa.

„Kada je reč o prijateljstvu, drago mi je da, iako naše dve zemlje možda nisu imale iste stavove o određenim temama, ovo prijateljstvo nikada nije bilo prekinuto. Prijateljstvo stvaraju pojedinci, a ova godišnjica nam je pružila odličnu priliku da se javno zahvalimo svim ljudima koji su doprineli razvoju odnosa između Švedske i Srbije“ rekao je ambasador Švedske Jan Lundin tom prilikom Maši Avramović i Vladislavu Laliću kao istaknutim saradnicima u širenju prijateljskih švedsko-srpskih odnosa.

Primajući nagradu Maša Avramović je rekla: „Dobiti ovo priznanje velika čast, ali i podrška, ne samo meni, već i drugim mladim profesionalcima koji učestvuju u građenju društva u kome se uvažavaju prava deteta i ostvaruju prostori za aktivno učešće dece“. Ona je istakla da je njen rad, kako akademski, tako i na promociji dečje participacije, u velikoj meri oblikovan saradnjom sa kolegama iz Švedske i dijalogom između naše dve kulture.

Maša Avramović je jedna od osnivača „Kreativnog mentorstva“, veliki prijatelj našeg programa i alumnistkinja prve generacije 2012/13. Iskreno joj čestitamo na ovom značajnom priznanju i svim dosadašnjim postignućima kojima unapređuje društvo u Srbiji i afirmiše najnaprednije prakse poštovanja i unapređenja dečjih prava i participacije. Izuzetno smo srećni i ponosni što imamo priliku i privilegiju da već godinama sarađujemo sa Mašom i zahvaljujemo joj se na svom doprinosu razvoju „Kreativnog mentorstva“.

Jubilejom nazvanim „Švedskosrpski 100“ obeležava se vek diplomatskih odnosa između Srbije i Švedske. U okviru ovog jubileja 29. novembra održani su i razgovori o medijima, odgovornosti, mladima i aktivizmu u Kulturnom centru „Grad“ pod imenom „Dijaloški klub“ koje je Ambasada Švedske organizovala u partnerstvu sa „Kreativnim mentorstvom“.

Fotografije preuzete sa Fejsbuk stranice Ambasade Švedske u Beogradu.

Pročitajte i tekst Maše Avramović objavljen na sajtu Ambasade Švedske o njenom istraživačkom i studijskom boravku u Švedskoj.