„Kreativno mentorstvo” afirmiše mentorstvo kao alat ličnog i profesionalnog razvoja, jača kapacitete sektora kulture i pruža podršku perspektivnim profesionalcima zainteresovanim za usavršavanje, umrežavanje i razmenu znanja i iskustva. Želimo da izgradimo, okupimo i podržimo zajednicu motivisanih i društveno odgovornih pojedinaca koja će doprineti razvoju društva zasnovanom na kreativnosti, kulturi, znanju i međusobnoj saradnji.

+381691911996
info@kreativnomentorstvo.com

PRED NOVI POČETAK „KREATIVNOG MENTORSTVA“

Zamslite koliko bi dragoceno bilo da na novogodišnjem dočeku naiđete na nekoga ko je upravo prošao kroz sledeću godinu – možda bi vas posavetovao, upozorio, ispričao vam neku anegdotu zbog koje ne biste mogli da dočekate da nova godina počne!

Završetak ove godine obeležili smo malim okupljanjem alumni i novih učesnika programa “Kreativnog mentorstva” u kojem smo želeli da čujemo upravo ovakve priče, susrete iskustava na prelazu iz jednog ciklusa programa u drugi. Nova godina “Kreativnog mentorstva” počinje u februaru 2018.

U utorak 26. decembra u sad već jednom od naših omiljenih prostora u gradu, Sprat u Cetinjskoj ulici okupili su se učesnici programa svih prethodnih generacija i novi učesnici koji tek započinju novi ciklus programa sa nama, naravno okupio ih je tim „Kreativnog mentorstva“.

U želji da novoj generaciji bude što lakše na samom početku programa upoznali smo ih sa našim alumni članovima od kojih su mogli čuti njihova iskustva i savete vezane za učešće u programu.

Najviše me je na početku KM ciklusa bilo strah od: nepoznatog :)… da li ja to mogu… da li ću se uklopiti sa ekipom?

Tokom sledeće godine vidim KM: kao sveprisutnu najjaču mentorsku organizaciju… Kao veliku super skupinu različitih ljudi, ideja, iskustava. Znanja, priča, boja, crteža, radionica, druženja, razgovora… Kao odskočnu dasku u mom ličnom razvoju i program koji će mi dati inspiraciju da nastavim da se borim za svoje ciljeve!

Da ponovo krećem u ciklus KM: prvo bih donela odluku da malo manje radim, a više vremena posvetim radu s mentorkom… Kao podršku, vetar u leđa, druženje i nove kontakte, izgradnju lepšeg i boljeg društva i kulturne scene… Bila presrećna da mogu da sagledam sebe, analiziram i usmerim ka stvarima koje volim i koje me istinski zanimaju. I sastajala bih se s menotrom bar 2 puta mesečno.

Najvažniji savet mentiju na početku programa: Uspostaviti, pre svega, odnos poverenja sa mentorom… Izdvojite vreme za učešće u svim aktivnostima KM i stvarno uživajte!… Opusti se. Šta god da se desi biće dobro… Get over yourself. Pusti se. Budi iskren/a prema sebi (treba hrabrosti za to)…Da budu otvoreni, predrasude stave u fijoku, razmisle šta bi voleli da dobiju kao ishod KM procesa i pomognu svom mentoru kad se zabaguje…Upoznaj sve ljude koje možeš…Definišite pametan cilj!

Verujte, stvarajte, rastite, pitajte i iznenadite sebe u novom ciklusu “Kreativnog mentorstva”!

Galerija fotografija:

Malo prednovogodišnje okupljanje