„Kreativno mentorstvo” afirmiše mentorstvo kao alat ličnog i profesionalnog razvoja, jača kapacitete sektora kulture i pruža podršku perspektivnim profesionalcima zainteresovanim za usavršavanje, umrežavanje i razmenu znanja i iskustva. Želimo da izgradimo, okupimo i podržimo zajednicu motivisanih i društveno odgovornih pojedinaca koja će doprineti razvoju društva zasnovanom na kreativnosti, kulturi, znanju i međusobnoj saradnji.

+381691911996
info@kreativnomentorstvo.com

BOJANA KOVAČEVIĆ NA PRESTIŽNOM TRENINGU ZA MENADŽERE FESTIVALA U BELGIJI

Bojana Kovačević, projekt menadžerka u Narodnom pozorištu u Somboru i istaknuta alumnistkinja programa Kreativno mentorstvo nedavno je učestvovala na prestižnom treningu za mendžere festivala u Antverpenu u Belgiji.

Trening za menadžere festivala po treći put organizuje The Festival Academy, a prvi deo ovog treninga održan je od 17. do 20. januara u Antverpenu. Za pomenuti trening kvalifikovalo se 12 menadžera iz 9 zemalja, među njima i Bojana Kovačević. U trećem ciklusu našeg programa „Kreativno mentorstvo“ Bojani Kovačević mentorka je bila Jelena Knežević izvršna direktorka BITEFa koja je Bojanu i podstakla da se prijavi za ovaj trening. Jelena je i sama učestvovala u ovom programu i predstavljala je Srbiju u Bejrutu 2015. godine.

Trening omogućava učesnicima da se upoznaju i razmenjuju iskustva i znanja sa ekspertima iz produkcijskog menadžmenta.

Neki od predavača koji su radili sa polaznicima na prvom delu treninga su Džeri Aerts, direktor deSingel International Arts Campus-a u Antverpenu gde se trening i održava, zatim, Hugo de Grif, nekadašnji generalni sekretar Evropske asocijacije festivala, Selestin Kubelka, producent Wienner Festwochen iz Austrije, Roj Luksford, operativni direktor Internacionalnog festivala u Edinburgu, Anet Lekerkerker, direktorka Holland Festivala i dr.

Drugi deo treninga podrazumeva praktičan rad – na nekom od festivala članica EFA, u trajanju od najmanje 7 dana, tokom 2018. godine, a treći deo je završna trodnevna sesija koja će se održati krajem novembra u italijanskom gradu Santarkanđelo.

Na ovaj trening na kome može učestvovati mali broj pozorišnih menadžera Bojana je došla zahvaljujući i pomoći gradonačelnice Sombora Dušanke Golubović i njene matične kuće Narodnog pozorišta u Somboru.

Drago nam je da su Bojanin trud, znanje i sposobnosti prepoznati i podržani i nadamo se da će mladi profesionalci iz Srbije imati sve više ovakvih mogućnosti i prilika.

Više informacija o samoj akademiji možete naći na sledećim linkovima

https://www.thefestivalacademy.eu/en/training/production-management/module-i-antwerp-2018/

https://www.facebook.com/AtelierForYoungFestivalManagers/

* u tekstu su korišćene fotografije The Festival Academy