„Kreativno mentorstvo” afirmiše mentorstvo kao alat ličnog i profesionalnog razvoja, jača kapacitete sektora kulture i pruža podršku perspektivnim profesionalcima zainteresovanim za usavršavanje, umrežavanje i razmenu znanja i iskustva. Želimo da izgradimo, okupimo i podržimo zajednicu motivisanih i društveno odgovornih pojedinaca koja će doprineti razvoju društva zasnovanom na kreativnosti, kulturi, znanju i međusobnoj saradnji.

+381691911996
info@kreativnomentorstvo.com

Konkurs za Kreativne lidere je zatvoren!

!Konkurs za kreativne lidere je zatvoren!

Mnogo smo ponosni i radujemo se da Vam saopštimo da će novi potencijalni učesnici-mentiji/ke, posvećeni profesionalci/ke iz sfere kulture, umetnosti ili kreativnih industrija još jednom imati priliku da dobiju podršku mentora/ke u periodu od godinu dana.

Kreativno mentorstvo se ovom prilikom udružilo sa projektom Kultura i kreativnost za Zapadni Balkan koji finansira Evropska unija, a sprovode UNESCO, British Council i Italijanska agencija za razvojnu saradnju. Više informacija pročitajte u nastavku teksta.

——–

Da li ste mladi/a profesionalac/ka iz oblasti kulture, umetnosti i kreativnih industrija? Da li želite da osnažite svoje veštine, radite na svom profesionalnom i ličnom razvoju i ostvarite mogućnost za saradnju sa Evropskim organizacijama?

Ukoliko je Vaš odgovor DA – prijavite se na program za Kreativne lidere (LOT 1) u okviru kog ćete imati priliku da:  1. Pohađate Akademiju za Kreativne lidere online 2. Ostvarite mogućnost prijave za Mentorski program za Kreativne lidere; 3. Ostvarite mogućnost dobitka Grantova razmene za Kreativne lidere.

Šta dobijate učešćem u Mentorskom programu za Kreativne lidere?

Dobijate individualnu podršku mentora/ke 1-na-1 u periodu od godinu dana, mogućnost umrežavanja sa profesionalcima iz sfere kulture, umetnosti i kreativnih industrija iz celog regiona Zapadnog Balkana, promociju Vašeg rada, ali i kontinuiranu podršku tima Kreativnog mentorstva koji će sprovoditi mentorski program. Da bi  potencijalni zainteresovani mentiji/ke mogli/e da se prijave za Mentorski program, moraju proći kroz Akademiju za Kreativne lidere. Rok za prijave za Kreativne lidere ( sve tri programske celine – Akademija, Mentorski program, Grantovi) je 15.05.2023. do 17h (CET).

Šta dobijate učešćem u programu Kreativnog liderstva?

Program Kreativnog liderstva (LOT 1) će kroz različite obuke, umrežavanja, mentorstvo, grantove za razmenu i istraživanja i kreiranje digitalnog portala osnažiti učesnike programa i podržati njihov rad na prostoru Zapadnog Balkana. Program čini tri programske celine : 1. Akademija za Kreativne lidere; 2. Mentorski program za Kreativne lidere; 3. Grantovi razmene za Kreativne lidere. 

  1. Akademiju Kreativnih lidera vodiće priznati evropski kulturni stručnjaci za liderstvo. Akademija će pokrivati sledeće oblasti: menadžment u kulturi, poslovno i strateško planiranje, komunikacija, razvoj i angažovanje publike, preduzetničke veštine i upoznavanje sa najboljim međunarodnim praksama. Do 100 učesnika imaće priliku da pohađa pomenute treninge online. 
  1. Mentorski program za Kreativne lidere će se baviti osnaživanjem lidera/ki i budućih lidera/ki sa područja Zapadnog Balkana, koji žele da pospeše svoje veštine i podstaknu svoj profesionalni razvoj kroz individualni rad sa mentorima u odnosu na njihove konkretne ciljeve, kroz peer learning i umrežavanje sa kolegama iz regije čitavog Zapadnog Balkana. Mentorski program će trajati od septembra 2023. do septembra 2024. godine.  24  mlada lidera/ke koji uspešno prođu program obuke u okviru  Akademije za Kreativne lidere imaće priliku da se prijave za učešće u programu Mentorstva čiji će koncept biti zasnovan na metodologiji programa Kreativno mentorstvo, a koji će sprovoditi upravo naš tim! Više o načinu našeg rada i metodologiji programa pročitajte ovde
  1. Grantovi razmene Kreativnih lidera biće dodeljeni za podršku umrežavanja i direktne saradnje između kulturnih lidera u regiji Zapadnog Balkana i EU kroz studijske i istraživačke posete. Ova aktivnost će povećati kapacitete pojedinaca i njihovih organizacija za međunarodnu saradnju i osnažiti postojeće mreže kako organizacija na lokalu, tako i u evropskim okvirima.

*Program će se realizovati na engleskom jeziku*

Program za Kreativne lidere je namenjen: Profesionalcima/kama iz oblasti kulture, umetnosti i kreativnih industrija starijim od 18 godina, koji žive i rade na Zapadnom Balkanu. 

Rok za prijavu je 15.05.2023. do 17h (CET).

Više o programu Kreativnog liderstva i smernicama za prijavljivanje: 

https://www.britishcouncil.rs/sites/default/files/open_call_for_expressions_of_interest_in_cultural_leadership_and_media_programmes_individuals_0.pdf

Sve gore navedene aktivnosti će se realizovati u okviru projekta Kultura i kreativnost za Zapadni Balkan. Više možete saznati na: 

https://www.britishcouncil.rs/en/programmes/arts/culture-and-creativity-for-the-western-balkans

Za sva pitanja i nedoumice možete pisati na: CC4WBS.INFO@britishcouncil.org sa sledećim naslovom mejla: EOI Open Call Clarification: title of LOT.

Radujemo se Vašim prijavama!

!KONKURS ZA KREATIVNE LIDERE JE ZATVOREN 15.05.2023. U 17H. HVALA SVIMA NA PRIJAVAMA!