„Kreativno mentorstvo” afirmiše mentorstvo kao alat ličnog i profesionalnog razvoja, jača kapacitete sektora kulture i pruža podršku perspektivnim profesionalcima zainteresovanim za usavršavanje, umrežavanje i razmenu znanja i iskustva. Želimo da izgradimo, okupimo i podržimo zajednicu motivisanih i društveno odgovornih pojedinaca koja će doprineti razvoju društva zasnovanom na kreativnosti, kulturi, znanju i međusobnoj saradnji.

+381691911996
info@kreativnomentorstvo.com

UVODNIM TRENINGOM I OKUPLJANJEM ZVANIČNO POČEO ČETVRTI CIKLUS PROGRAMA „KREATIVNO MENTORSTVO“

Uvodni trening za mentore i mentije nove generacije programa “Kreativno mentorstvo” održan je u subotu 10. i nedelju 11. februara u Kulturnom centru “Grad”. Imali smo to zadovoljstvo da radi ovog treninga iz Švedske ponovo dođe Pamela von Sabljar, dugogodišnji edukativni partner “Kreativnog mentorstva”, autorka, trener i predavač u oblasti ličnog razvoja, liderstva i komunikacije. Radionicu osnova koučinga za mentore je i ovaj put vodila dvostruka mentorka “Kreativnog mentorstva”, Executive i Business kouč Stella Karl Ćosić.

Ovo je bio prvi događaj u okviru programa koji je okupio i učesnike i mentore, kao i tim “Kreativnog mentorstva” u punom sastavu, kao i nekoliko alumnista i mentora u prethodnim generacijama koji su podelili svoje iskustvo učešća u programu. Program je otvorila predsednica i ko-osnivač “Kreativnog mentorstva” Dragana Jevtić koja se zahvalila svima na poverenju i želji da se usavršavaju kao i da dele svoje znanje.

Cilj uvodnog treninga i okupljanja bio je međusobno bolje upoznavanje učesnika i mentora programa, informisanje o ključnim elementima, strukturi i očekivanjima u programu kao i približavanje principa otvorene komunikacije i mentorskog rada u “Kreativnog mentorstvu”. Govorili smo o vrednostima, motivaciji, načinu učenja, nivoima komunikacije, oblicima mentorske saradnje, formi mentorskih sastanaka, ciljevima na kojima mentiji mogu da rade i temama o kojima mentorski parovi mogu da razgovaraju.

U subotu su između ostalog predstavljeni novi “Mentorski alati” posebno pripremljeni za učesnike i mentore programa, koje je tim “Kreativnog mentorstva” pravio na osnovu iskustva rada sa prethodnim generacijama i ovo je prva godina kada učesnici i mentori imaju mogućnost da alate sami koriste. Deo Mentorskih alata moguće je proučiti na sajtu https://www.kreativnomentorstvo.com/mentorski-alati/ . Za uvodni trening Alate je pripremila Daša Spasojević, a izradila ih je štamparija “Vizartis”, takođe veliki prijatelji “Kreativnog mentorstva”.

Drugi dan treninga započeo je radionicom koučinga koju je za mentore IV ciklusa vodila Stella Karl Ćosić, a pridružili su se i mentori ranijih generacija koji su preneli svoja iskustva u radu sa mentijima. U popodnevnim časovima Pamela von Sabljar facilitarala je razgovor mentija IV ciklusa sa alumni mentijima na različite teme koje su učesnici predlagali, podstakla ih da izađu iz zone komfora, ali i da posvećeno rade sa mentorima na ostvarivanju ciljeva. Do kraja treninga treneri i tim “Kreativnog mentorstva” odgovorili su i na sva  pitanja koja su mentiji imali o svom procesu rada sa mentorom.

Nakon završenog uvodnog treninga sa velikim optimizmom ulazimo u ovogodišnji program “Kreativnog mentorstva” i radujemo se podršci novim učesnicima i mentorima. Drago nam je što smo ponovo bili gosti Kulturnog centra “Grad”, a posebno zahvaljujemo trenerima Pameli von Sabljar i Stelli Karl Ćosić na predanom radu, ali i alumnistima koji su podelili svoja iskustva sa novim učesnicima programa kako bi im olakšali potencijalne prepreke, usmerili ih i inspirisali.  

Galeriju fotografija uvodnog treninga možete pogledati ovde

Uvodni trening za IV generaciju

Ovom prilikom vas podsećamo i na naš Youtube kanal na kome možete pogledati različite video materijale na temu mentorstva, a mi izdvajamo kratki rezime treninga Pamele von Sabljar i Stele Karl Ćosić.