„Kreativno mentorstvo” afirmiše mentorstvo kao alat ličnog i profesionalnog razvoja, jača kapacitete sektora kulture i pruža podršku perspektivnim profesionalcima zainteresovanim za usavršavanje, umrežavanje i razmenu znanja i iskustva. Želimo da izgradimo, okupimo i podržimo zajednicu motivisanih i društveno odgovornih pojedinaca koja će doprineti razvoju društva zasnovanom na kreativnosti, kulturi, znanju i međusobnoj saradnji.

+381691911996
info@kreativnomentorstvo.com

Profesionalni sparing partneri: o mentorstvu u kulturnom sektoru

„Mentor je osoba koja, ulazeći u proces istraživanja, pomaže mentiju na putu ka boljem promišljanju sopstvenog profesionalnog puta.“ Ovako je Višnja Kisić, opisala mentorski odnos u svom gostovanju u radio emsiji master studija u oblasti kulturnog menadžementa na Estonskoj akademiji za muziku i pozorište.

Povod za gostovanje, bio je projekat „Reinventing Mentoring in Arts Management“ (REMAM), na kome „Kreativno mentorstvo“ sarađuje upravo sa ovom Akademijom iz Estonije, Estonskim pozorištem za mlade, Letonskom akademijom za kulturu, Univerzitetom u Antverpenu i Baskijskim univerzitetom, a podržan je od strane Erasmus + programa.

U okviru emisije, Višnja, suosnivačica „Kreativnog mentorstva“, praktičarka, edukatorka, istraživačica i aktivistkinja u oblasti kulturnog nasleđa govorila o svom iskustvu mentija, mentora i primenjivanju mentorstva u svom radu, ali i kako možemo svoje znanje i veštine da iskoristimo i pomognemo drugima da se usavrše. Pored nje, o mentorstvu je govorio i Virgo Silama, koji je već više od dvadeset godina aktivan na polju muzičke edukacije u Estoniji i nekadašnji direktor Centra za razvoj muzičke industrije „Music Estonia“.

Istraživanje mentorstva kao načina profesionalnog usavršavanja u obrazovanju u oblasti kulturnog menadžmenta i nalaženje modela koji će proces nalaženja mentora i rada sa njim učiti lakšim i dostupnijim, jeste fokus projekta REMAM koji je trenutno u toku. Više o projektu možete pročitati na zvaničnom sajtu.

Celu emisiju možete poslušati ovde.