„Kreativno mentorstvo” afirmiše mentorstvo kao alat ličnog i profesionalnog razvoja, jača kapacitete sektora kulture i pruža podršku perspektivnim profesionalcima zainteresovanim za usavršavanje, umrežavanje i razmenu znanja i iskustva. Želimo da izgradimo, okupimo i podržimo zajednicu motivisanih i društveno odgovornih pojedinaca koja će doprineti razvoju društva zasnovanom na kreativnosti, kulturi, znanju i međusobnoj saradnji.

+381691911996
info@kreativnomentorstvo.com

Pripremamo međunarodni zbornik o mentorstvu u sektoru kulture

U saradnji sa Estonskom akademijom za muziku i pozorišteUniverzitetom BaskijeUniverzitetom u AntverpenuLetonskom akademijom za kulturu i mrežom organizacijacija okupljenih u međunarodnom konzorcijumu posvećenom istraživanju i afirmaciji mentorstva u menadžmentu u kulturi i umetnosti, tim „Kreativnog mentorstva“ priprema međunarodni zbornik na ovu temu.

Zbornik će obuhvatiti tekstove kolega iz različitih evropskih institucija i organizacija koje implementiraju i istražuju mentorstvo u svojim lokalnim obrazovnim i kulturnim sredinama i pružiti uvid u različite postojeće programe, njihove metodologije, ciljeve i rezultate, primere dobre prakse, smernice za one koji planiraju da pokrenu mentorske programe u kulturi, kao i skrenuti pažnju na kompleksne i brojne teme i pitanja koja je potrebno imati na umu tom prilikom.

Eksperti iz tima „Kreativnog mentorstva“ koje se mentorstvom u sektoru kulture, umetnosti i kreativnim industrijama u Srbiji bavi od 2012. godine učestvuju u pripremi dela zbornika koji se odnosi na uvod u temu mentorstva, zatim teoriju i praksu mentorstva korišćenjem online tehnologija i alata, kao i dela zbornika koji se bavi doprinosom mentorskih programa za unapređenje raznolikosti i ravnopravnosti unutar sektora kulture, umetnosti i kreativnih industrija.

Urednica ove publikacije koja će biti objavljena na engleskom jeziku u elektronskom formatu i biti omogućena besplatno za preuzimanje je profesor Anuka Jirama sa Estonske akademije za muziku i pozorište u Talinu, Estonija.

 

Ukoliko ste zainteresovani da dobijete primerak publikacije kada ona bude objavljena, javite nam se na info@kreativnomentorstvo.com .

 

Ovaj poduhvat sprovodi se u okviru inicijative „Reinventing Mentorship in Arts Management“ koju podržava ERASMUS.  Više o mreži možete saznati na zvaničnom sajtu projekta.