„Kreativno mentorstvo” afirmiše mentorstvo kao alat ličnog i profesionalnog razvoja, jača kapacitete sektora kulture i pruža podršku perspektivnim profesionalcima zainteresovanim za usavršavanje, umrežavanje i razmenu znanja i iskustva. Želimo da izgradimo, okupimo i podržimo zajednicu motivisanih i društveno odgovornih pojedinaca koja će doprineti razvoju društva zasnovanom na kreativnosti, kulturi, znanju i međusobnoj saradnji.

+381691911996
info@kreativnomentorstvo.com

PRINCIPI ZA RAZVOJ KOMUNIKACIJSKIH I PREZENTACIJSKIH VEŠTINA

U subotu 16. juna u prostoru Nove iskre održana je radionica prezentacijskih i komunikacijskih veština za učesnike programa “Kreativno mentorstvo”. Voditelj radionice bio je Relja Dereta, trener komunikacijskih i prezentacijskih veština.

Relja Dereta je bio učesnik prve generacije “Kreativnog mentorstva”, nakon čega je postao partner programa, a potom i mentor u III generaciji 2016 / 2017. godine. Jedan je od osnivača i direktor firme Epic Assistants, sa preko 10 godina rada kao konsultant i trener prezentacijskih i komunikacijskih veština. Savetuje svetske eksperte, menadžere, naučnike, predavače, kreativne radnike i druge u formulisanju njihovih ideja. Individualno je radio sa preko 400 govornika, od toga preko stotinu na TEDx konferencijama. U periodu 2010-2015. radio je kao instruktor i koordinator projekata u Institutu Tango Natural, doprinevši da organizacija izraste u najveću ovog tipa u Evropi, kao i jednu od najvećih na svetu. Bio je i koordinator Škole aktivizma, kroz koju su stotine mladih usvojili veštine aktivizma i organizovali brojne projekte. Relja je i član Upravnog odbora Građanskih inicijativa iod nedavno član Savetodavnog odbora “Kreativnog mentorstva”.

Tokom radionice učesnici IV generacije imali su prilike da kroz različite vežbe saznaju i nauče više o osnovnim principima za razvoj komunikacijskih i prezentacijskih veština. Zajedno sa trenerom prošli su kroz proces pripreme za komunikaciju, definisanje strukture izlaganja, prilagođavanje sadržaja izlaganja publici, ostvarivanje boljeg kontakta sa publikom, naučili tehnike za preovladavanje treme i stresa. Sada im predstoji i samostalni rad uz pomoć tehnika i vežbi koje su imali prilike da nauče.

Delimo sa vama fotografije i kratki video nastale za vreme ove radionice.

Radionica prezentacijskih veština