„Kreativno mentorstvo” afirmiše mentorstvo kao alat ličnog i profesionalnog razvoja, jača kapacitete sektora kulture i pruža podršku perspektivnim profesionalcima zainteresovanim za usavršavanje, umrežavanje i razmenu znanja i iskustva. Želimo da izgradimo, okupimo i podržimo zajednicu motivisanih i društveno odgovornih pojedinaca koja će doprineti razvoju društva zasnovanom na kreativnosti, kulturi, znanju i međusobnoj saradnji.

+381691911996
info@kreativnomentorstvo.com

ODRŽAN UVODNI TRENING PROGRAMA KREATIVNO MENTORSTVO

Uvodni trening –Kick Off u okviru 5. ciklusa programa Kreativno mentorstvo održan je 21. i 22. septembra u Beogradu.

U subotu je trening održan u Kulturnom centru „Grad“ a na treningu su učestvovali mentori i mentiji 5. ciklusa, kao i neki od predstavnika partnera i prijatelja programa. Na ovom događaju su se svi mentorski parovi 5. ciklusa prvi put uživo videli u okviru programa, međusobno upoznali i dobili potrebne informacije i alate za započinjanje mentorskog odnosa koji će trajati narednih godinu dana. Trening je u subotu održala Pamela von Sabljar iz Švedske, koja je prethodnih 20 godina svog rada posvetila usmeravanju ljudi ka promenama ponašanja kroz „self-leadership” principe u radu sa pojedincima, kompanijama i organizacijama. Učesnici treninga su pored ostalog dobili priliku da se upoznaju sa različitim veštinama usmerenim na ispunjavanje punog potencijala u skladu sa sopstvenim vrednostima i ličnom misijom, nauče više o posmatranju grešaka kao prilika za učenje i drugim korisnim tehnikama koje mogu koristiti kako za sopstveni razvoj, tako i za građenje uspešnog mentorskog odnosa.

Uvodni deo treninga koji je prvog dana vodiotim Kreativnog mentorstva imao je za cilj da pruži više informacija o programu, njegovim ciljevima i strukturi, kao i da pruži osnovne smernice za učešće, a na poslepodnevnom delu treninga učesnici su dobili uputstva i osnove za korišćenje mentorskih alata i mentorskog priručnika.

U subotu se povodom svečanog otvaranja 5. ciklusa učesnicima obratio i Michael Brooke,ataše za kulturuambasade Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu koja već više godina podržava Kreativno mentorstvokao glavni pokrovitelj programa, kao i Dragica Bojanić, direktorka razvoja i podrške zaposlenih kompanije „Trizma”, jednog od donatora programa.Posle treninga je organizovan koktel i druženje za sve učesnike, članove alumni mreže, partnere, donatore i prijatelje programa. 

Drugi dan treninga održan je u galeriji „Artget”Kulturnog centra Beograda. Prvi deo sa mentijima 5. generacije je održala Pamela von Sabljar, a sa njima su svoja iskustva vezana za program podelile i alumnistkinje programa – Maja Bosnić, Maša Seničić i Ana Babić, a pušten video Lane Nikolić, učesnice iz prethodne generacije. Poslepodnevni trening sa  mentorima ovog ciklusa u nedelju je održala Stella Karl Ćosić, alumni mentor i kouč sa velikim iskustvom u biznisu i menadžmentu na najvišem nivou. Fokus ovog treninga je bio na uspešnoj komunikaciji i građenju uspešnog mentorskog odnosa, a tokom treninga priključili su se i mentori iz prethodnih generacija Ana Pejović, Asja Radonjić, Dobrivoje Erić i Iva Eraković,koji su podelili svoja znanja i iskustva iz učešća u programu. Prilika za čuju iskustva učesnika iz prethodnih ciklusa je izuzetno značajna i za mentore i za mentije koji su na početku ovog procesa i može im u značajnoj meri pomoći u građenju mentorskog odnosa.

           Kreativno mentorstvo je program koji afirmiše i podstiče mentorstvo kao vid doživotnog učenja i razmene znanja, ideja i iskustva između etabliranih stručnjaka, mentora i budućih profesionalaca, mentija. Program se realizuje već osam godina, a alumni mrežu Kreativnog mentorstva danas čini 200 izuzetnih pojedinaca. Peti jubilarni jednogodišnji ciklus počinje septembra 2019. i traje do septembra 2020. Učesnici ovog ciklusa dolaze iz različitih oblasti kulture, umetnosti, medija i kreativnih industrija,  a zajedničko im je to što su svi kroz svoj rad usmereni i na postizanje pozitivnih promena u društvu. Mesečni sastanci mentora i mentija počinju ovog meseca, a u oktobru će biti organizovan i prvi zajednički događaj u okviru edukativnog programa.

Galeriju fotografija sa radionica možete pogledati ovde:

Kick Off training for 5th generation