„Kreativno mentorstvo” afirmiše mentorstvo kao alat ličnog i profesionalnog razvoja, jača kapacitete sektora kulture i pruža podršku perspektivnim profesionalcima zainteresovanim za usavršavanje, umrežavanje i razmenu znanja i iskustva. Želimo da izgradimo, okupimo i podržimo zajednicu motivisanih i društveno odgovornih pojedinaca koja će doprineti razvoju društva zasnovanom na kreativnosti, kulturi, znanju i međusobnoj saradnji.

+381691911996
info@kreativnomentorstvo.com

ODRŽAN REDOVNI SASTANAK SAVETODAVNOG ODBORA PROGRAMA „KREATIVNO MENTORSTVO“

Sredinom marta članovi Savetodavnog odbora programa “Kreativno mentorstvo” održali su redovni sastanak u Mokrin House-u. Savetodavni odbor sastavljen je od domaćih i inostranih stručnjaka u oblasti mentorstva, kulturne diplomatije, menadžmenta u kulturi, kulturnog nasleđa i marketinga, a njegovi članovi su: Branimir Brkljač, marketinški stručnjak i osnivač Mokrin House-a, Helene Larsson Pousette, bivši ataše za kulturu Ambasade Švedske u Beogradu, Karen Knight, stručnjak za kulturno nasleđe iz Veliek Britanije, Larisa Halilović, direktorka British Council-a u Bosni i Hercegovini, Marko Radenković, generalni menadžer dizajn inkubatora “Nova iskra”, Philipp Dietachmair, menadžer programa u Evropskoj kulturnoj fondaciji (ECF), Relja Dereta, jedan od osnivača i direktor “Epic Assistants”, Slavica Marković Sandić, koordinatorka za medije, informisanje i kulturu Ambasade Švedske u Beogradu, Tony O`Brien, bivši direktor British Council-a za Zapadni Balkan i dr Višnja Kisić, suosnivačica programa i menadžerka za razvoj i edukaciju. Ovom prilikom je tim “Kreativnog mentorstva” izvestio članove odbora o rezultatima 4. ciklusa programa i od njih dobio savete za funkcionisanje u 5. jubilarnom ciklusu.

U subotu, 16. marta su neki od članova Savetodavnog odbora zajedno sa timom programa “Kreativnog mentorstva” posetili i Centar za likovnu i primenjenu umetnost „Terra” u Kikindi. Centar za likovnu i primenjenu umetnost „Terra” je ustanova kulture čija je osnovna delatnost izlagačka, i ona se realizuje kroz samostalne i grupne izložbe koje se održavaju u prostoru galeriji „Terra” u Kikindi, kao i na drugim lokacijama u zemlji i inostranstvu, a u organizaciji ove ustanove.

Zahvaljujemo se svim članovima i članicama Savetodavnog odbora na velikoj podršci koju pro bono pružaju našem programu. Kvalitet Kreativnog mentorstva” se njihovim znanjem, iskustvom, idejama i posvećenošću konstantno unapređuje i razvija i njihov doprinos je nemerljiv. Tim Kreativnog mentorstva” je izuzetno zahvalan i Mokrin House-u na ponovo ukazanom gostoprimstvu.