„Kreativno mentorstvo” afirmiše mentorstvo kao alat ličnog i profesionalnog razvoja, jača kapacitete sektora kulture i pruža podršku perspektivnim profesionalcima zainteresovanim za usavršavanje, umrežavanje i razmenu znanja i iskustva. Želimo da izgradimo, okupimo i podržimo zajednicu motivisanih i društveno odgovornih pojedinaca koja će doprineti razvoju društva zasnovanom na kreativnosti, kulturi, znanju i međusobnoj saradnji.

+381691911996
info@kreativnomentorstvo.com

Obeležili smo prvih 10 godina Kreativnog mentorstva!

U subotu, 22. oktobra, okupili smo se sa našim alumnistima, partnerima, pokroviteljima i prijateljima, da nazdravimo prvoj deceniji programa Kreativno mentorstvo! Posle deset godina vratili smo se tamo gde je sve počelo – u Muzej nauke i tehnike da se osvrnemo na godine iza nas i da proslavimo dug put kojim smo prešli.

Ako pokušamo da sumiramo prvih 10 godina našeg programa, to bi izgledalo ovako:

 • 5 završenih ciklusa i sadašnji 6. koji se završava u novembru ove godine
 • 300 učesnika = 150 mentorskih parova koji su prošli naš jednogodišnji program
 • Preko 2000 sati mentorskih razgovora
 • Organizovano je više od 70 radionica, okruglih stolova i studijskih putovanja
 • Preko 250 medijskih nastupa
 • 7000+ pratilaca na društvenim mrežama
 • 35000+ pregleda video sadržaja
 • 8 članova Savetodavnog odbora i 4 člana Počasnog odbora
 • Uz našu podršku i inicijativu, pokrenuti su i drugi mentorski programi u Srbiji, regionu i Evropi
 • Desetine projekata, programa, novih inicijativa i kreativnih ideja pokrenuli su naši mentori tokom i nakon učešća u našem programu
 • 10 godina razmene ideja, znanja, misli, energije, podrške i ljubavi

Ovi brojevi su ovde samo da nas podsete koliko smo rasli, razvijali se i napredovali zajedno sa svima vama u proteklih 10 godina!

Mnogo je razloga za slavlje, a mi uvek rado delimo svoju sreću sa ljudima koji godinama prate, učestvuju i podržavaju naš program. Neizmerno smo zahvalni Ambasadi Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji, Ambasadi Švedske, Ambasadama Španije, Austrije i Portugala na doslednoj podršci i čvrstom verovanju u mentorstvo. Lepe i ohrabrujuće reči i koje su Anika Ben David, ambasadorka Švedske, i Holi Zardus, atašeica za kulturu Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji, uputile prisutnima, sigurno će nam dugo ostati u sećanju, kao motivacija za narednih 10 godina.

Bez podrške Ministarstva kulture i informisanja Srbije, kao i kompanija Medicon, Coca-Cola HBC, Titan Cementara Kosjerić – mnogi naši ciljevi ne bi bili toliko ostvarivi. Hvala vam što ste bili tu i što cenite naš trud.

Ipak, potencijal kako učesnika, tako i tima ne bi bio otkriven i došao do izražaja bez stručnih edukativnih partnera iz Gi Grupe, koji su nam pomogli da uspostavimo edukativni program i koji nas podržavaju i osnažuju od samog početka. Među onima koji nas vešto vode kroz razmenu znanja i zaslužuju priznanje jesu i Relja Dereta, Stela Karl Ćosić, Pamela fon Sabljar i Predrag Cvetičanin. Hvala vam što delite naše vrednosti i što ste otvoreni za procese učenja koje mentorstvo uključuje. Takođe, hvala Novoj Iskri i Mokrin house-u što su dele prostor sa nama i što nam daju kreativni podsticaj onda kada nam je to najpotrebnije.

Na kraju, ali ne i najmanje važno, zahvalni smo ETC grupi koja je pokrenula i osmislila ideju kreativnog mentorstva pre deceniju. Sa ponosom možemo da kažemo da sadašnji članovi opravdavaju očekivanja i izvlače najbolje iz programa. Hvala vama, Dragana, Višnja i Tanja što niste odustajale ni kada vam se činilo da je nemoguće ostvariti viziju koju ste imale. Hvala Larisi Halilović Murtić i celom Savetodavnom i Počasnom odboru na uloženom trudu i mudrom vođstvu.

Ova proslava je bila utoliko lepša jer su nam se pridružili i učesnici aktuelnog, regionalnog 6. ciklusa – posle celodnevne radionice uživo. Njihov rad tokom ovog vikenda poslužiće kao osnova da u novembru zaokruže jednogodišnji rad sa svojim mentorima na najbolji mogući način.