„Kreativno mentorstvo” afirmiše mentorstvo kao alat ličnog i profesionalnog razvoja, jača kapacitete sektora kulture i pruža podršku perspektivnim profesionalcima zainteresovanim za usavršavanje, umrežavanje i razmenu znanja i iskustva. Želimo da izgradimo, okupimo i podržimo zajednicu motivisanih i društveno odgovornih pojedinaca koja će doprineti razvoju društva zasnovanom na kreativnosti, kulturi, znanju i međusobnoj saradnji.

+381691911996
info@kreativnomentorstvo.com

„KREATIVNO MENTORSTVO“ PREDSTAVLJA KONKURS ZA 5. CIKLUS U GRADOVIMA SRBIJE

U okviru promocije konkursa za učesnike jubilarnog petog ciklusa programa „Kreativno mentorstvo” koji je otvoren od 9. do 26. aprila 2019. godine, svi zainteresovani će moći uživo da se informišu o konkursu i o samom programu na prezentacijama u par gradova Srbije i to:

Sreda 17. april, 19h Beograd, Nova Iskra, Gavrila Principa 43

Četvrtak 18. april, 18h Šabac, Narodni muzej, Masarikova 13

Petak 19. april, 17h Novi Sad, „Svilara-kulturna stanica”, Đorđa Rajkovića 6b

Ponedeljak 22. april, 17:30h, Niš, EU info kutak, Vožda Karađorđa 5

Na prezentacijama će govoriti Dragana Jevtić – jedna od osnivačica „Kreativnog mentorstva“ i direktorka programa, kao i Tatjana Nikolić i Jelena Mihajlov, menadžerke programa, koje će predstaviti program i odgovarati na sva pitanja vezana za konkurs. Pored njih u svakom gradu ćete imati priliku da upoznate i neke od alumni članova programa koji će pričati o svojim iskustvima rada sa mentorom i radionicama organizovanim tokom njihovog učešća u programu.

„Kreativno mentorstvo” je jedinstveni mentorski program u Srbiji koji podstiče profesionalni i lični razvoj pojedinaca, profesionalaca i budućih stručnjaka angažovanih u oblasti kulture, umetnosti, kreativnih industrija, medija i srodnih disciplina. Program se realizuje već 7 godina i danas okuplja mrežu od 200 ambasadora „Kreativnog mentorstva”, koji čine zajednicu motivisanih i društveno odgovornih pojedinaca koji doprinose razvoju društva zasnovanog na kreativnosti, znanju i saradnji.

Za peti ciklus programa biće izabrano 25 novih učesnika – sadašnjih i budućih profesionalaca u oblasti kulture, umetnosti i medija iz svih delova Srbije, koji dolaze iz javnog, civilnog ili privatnog sektora ili koji deluju samostalno. Glavnu aktivnost programa za učesnike predstavlja jednogodišnja individualna podrška mentora, uz koju program obuhvata i relevantne treninge, predavanja i debate na aktuelne teme od značaja za rad i razvoj učesnika, studijska putovanja kao i povezivanje sa drugim profesionalcima i javnu promociju rada učesnika.Mentori u programu su domaći ili strani profesionalci iz različitih oblasti – kulture, umetnosti, medija, kao i diplomatije, biznisa, politike, društvenih nauka, obrazovanja, menadžmenta, ljudskih resursa, marketinga, i drugih oblasti.

Ućešće u programu je besplatno, a zainteresovani za učešće mogu da se prijave tako što će najkasnije do 26. aprila popuniti i poslati prijavni formular i priložiti skorašnji CV. Detalji o procesu prijavljivanja i dodatne informacije dostupne su na sajtu programa: https://www.kreativnomentorstvo.com/konkurs2019 gde možete pogledati i odgovore na najčešće postavljena pitanja.