„Kreativno mentorstvo” afirmiše mentorstvo kao alat ličnog i profesionalnog razvoja, jača kapacitete sektora kulture i pruža podršku perspektivnim profesionalcima zainteresovanim za usavršavanje, umrežavanje i razmenu znanja i iskustva. Želimo da izgradimo, okupimo i podržimo zajednicu motivisanih i društveno odgovornih pojedinaca koja će doprineti razvoju društva zasnovanom na kreativnosti, kulturi, znanju i međusobnoj saradnji.

+381691911996
info@kreativnomentorstvo.com

„KREATIVNO MENTORSTVO“ U FRANCUSKOM INSTITUTU

Ataše za kulturu francuske ambasade An Loren Vigoru i direktor Francuskog instituta u Beogradu Žan Batist Kuzan održali su 10. septembra 2018. godine sastanak sa dva mentorska para ovogodišnjeg, četvrtog ciklusa „Kreativnog mentorstva“.

Oni su u prostorijama Instituta upoznali i saznali više o radu Anete Goranović, direktorke omladinskog Reflektor teatra, kojoj je mentorka Natali Beljanski, direktorka Festivala uličnih svirača u Novom Sadu, kao i Stefana Sretića, mladog i nagrađivanog pijanistu iz Niša, kojeg mentoriše Milan Savić, direktor Belgrade Saxperience festivala.

Aneta Goranović rođena je 1992. godine u Vrbasu, gde je završila osnovnu školu i gimnaziju. Diplomirana je politikološkinja međunarodnih odnosa, pozorišna producentkinja i direktorka nezavisne omladinske produkcije Reflektor teatar. Od dvanaeste godine je aktivistkinja nevladinog sektora, što je uticalo na njene izbore, interesovanja i iskustva. Između ostalog učestvovala je u razmeni Serbia Youth Leadership Project – USA, projektima Pestalozzi Children’s Foundation Switzerland, Welcome to Germany, OSCE Summer School – Vienna. Učestvovala je u radu na društveno angažovanim predstavama Muškarčine, Crvena: Samoubistvo nacije i Sumnjivo lice, dok njen tim trenutno izvodi najnoviju predstavu „Smrt fašizmu: o Ribarima i slobodi“.

Stefan Sretić je osnovne i master studije klavira završio u Nišu, a specijalizaciju u Beogradu u klasi profesora i pijaniste mr Aleksandra Serdara. Osvajač je mnogobrojnih nagrada na republičkim i međunarodnim klavirskim takmičenjima. Iza sebe ima veliki broj nastupa u zemlji i inostranstvu kao solista, kamerni muzičar i solista u pratnji simfonijskog orkestra. Kompozitor je muzike za film i pozoriste. Radi kao profesor klavira u Muzičkoj školi Niš. Student je doktorskih studija klavira u Novom Sadu u klasi profesora i pijaniste dr Doriana Leljaka. Član je Mense Srbije.

Direktor Francuskog instituta Žan Batist Kuzan otvorio je sastanak rekavši: „Pored realizacije sopstvenih kulturnih i obrazovnih programa i naše podrške različitim umetničkim manifestacijama, važno nam je da se kroz podršku „Kreativnom mentorstvu“ dublje povežemo sa sektorom kulture u Srbiji, podržimo njegov razvoj, inovacije i promene u društvu koje kroz kulturu možemo da kreiramo“.

Zadovoljstvo nam je što je Francuski institut dugoročni partner „Kreativnog mentorstva“, ove godine pružajući prilike za lični i profesionalni razvoj dvoma mladim i perspektivnim umetnicima i kulturnim radnicima u oblasti izvođačkih umetnosti.

Četvrti ciklus neprofitnog programa „Kreativno mentorstvo“ realizuje se u Srbiji od februara 2018. do februara 2019. godine i okuplja 25 mentorskih parova – 50 mentija i mentora iz 11 gradova u Srbiji. „Kreativno mentorstvo” afirmiše mentorstvo kao alat ličnog i profesionalnog razvoja, jača kapacitete sektora kulture i pruža podršku perspektivnim profesionalcima u kulturi, umetnosti i kreativnim industrijama zainteresovanim za usavršavanje, umrežavanje i razmenu znanja i iskustva.