„Kreativno mentorstvo” afirmiše mentorstvo kao alat ličnog i profesionalnog razvoja, jača kapacitete sektora kulture i pruža podršku perspektivnim profesionalcima zainteresovanim za usavršavanje, umrežavanje i razmenu znanja i iskustva. Želimo da izgradimo, okupimo i podržimo zajednicu motivisanih i društveno odgovornih pojedinaca koja će doprineti razvoju društva zasnovanom na kreativnosti, kulturi, znanju i međusobnoj saradnji.

+381691911996
info@kreativnomentorstvo.com

ODRŽANA ZAVRŠNA PROSLAVA TREĆEG CIKLUSA “KREATIVNOG MENTORSTVA”

U nedelju, 21. maja 2016. u bašti Kulturnog centra “Grad” u Beogradu održana je završna proslava trećeg ciklusa programa “Kreativno mentorstvo”, namenjena učesnicima i mentorima, svim alumnistima, pokroviteljima, partnerima i prijateljima programa.

Proslavi je prethodilo okupljanje učesnika i mentora od 19 časova kada su od Višnje Kisić, menadžerke za edukaciju i razvoj “Kreativnog mentorstva” dobili smernice kako najbolje završiti mentorski odnos, osvrnuti se na rezultate koji su postignuti i izazove koji su eventualno postojali, odgovoriti na pitanja koja su možda ostala otvorena i dogovoriti se o potencijalnom nastavku i razvoju komunikacije i saradnje nakon što se program zvanično završi. Ovom prilikom svi učesnici i mentori dobili su zahvalnice i broševe ambasadora “Kreativnog mentorstva” koje imaju priliku da nose svi alumnisti i partneri programa.

Na proslavi od 20 časova okupljenima se u bašti Kulturnog centra “Grad” u ime tima “Kreativnog mentorstva” obratila Višnja Kisić i istakla da je “Kreativno mentorstvo” jedini dugoročni mentorski program i program jačanja kapaciteta za profesionalce u kulturu trenutno u Srbiji i da je od izuzetnog značaja u društvenoj atmosferi koja vlada, podsticati i podržavati učenje, stručnost, usavršavanje, lični i profesionalni razvoj i razmenu iskustva i znanja između različitih generacija i sektora. Pozvala je sve prisutne da promovišu mentorstvo, da podržavaju one koji im se obrate za savet i koji žele od njih da uče, ali i da budu slobodni da pitaju, traže savet i podršku i povezuju se.

Nakon toga, u ime pokrovitelja programa učesnicima, mentorima, alumnistima i svim gostima obratila se Jovana Paljić, PR Coca Cola Hellenic koji su odlučili da i u narednom IV ciklusu nastave da podržavaju “Kreativno mentorstvo”. Magdalena Joksimović iz Titan Cementare Kosjerić čestitala je uspešan završetak još jednog ciklusa programa i izrazila svoje zadovoljstvo što je TCK bio u mogućnosti da doprinese razvoju programa i učešću mentija iz Kosjerića. Slavica Marković Sandić u ime Ambasade Švedske u Beogradu osvrnula se na podršku koju Ambasada Švedske pruža “Kreativnom mentorstvu” od samog početka, u kojem je i ona sama učestvovala kao menti i imala dragoceno iskustvo i podršku za svoj lični razvoj. Na proslavi su se obratili i Jean Baptiste Cuzin, direktor Francuskog institutakoji će takođe nastaviti i čak uvećati svoju podršku ovom programu i Olga Svoboda, direktorka Gi Group HR Solutions koji je glavni partner za edukaciju “Kreativnog mentorstva”, a koja je sama lično u sva tri ciklusa bila mentorka u ovom programu.

Tatjana Nikolić, menadžerka za komunikacije i događaje “Kreativnog mentorstva” srdačno se zahvalila i drugim pokroviteljima programa i izrazila nadu da će i oni nastaviti da podržavaju program u budućnosti: The Headley Trust, Ambasadi SAD u Beogradu, kompaniji MEDICON, ERSTE banci; kao i partnerima Mokrin House, štampariji Vizartis, Nova Iskra, British Council, Ustanovi kulture Parobrod, AmCham, Pameli von Sabljar, Stelli Karl Ćosić i Relji Dereti.

Iskustvo učešća u programu na proslavi su predstavile dve učesnice koje su se tokom programa istakle po svojoj posvećenosti i aktivnost u programu: Snežana Andrić iz Niša, generalna sekretarka Mladih Ambasadora, i Ljiljana Korica iz Beograda, filolog i doskorašnji PR Helenske fondacije za kulturu u Beogradu. One su se u kratkim govorima zahvalile na mogućnosti da učestvuju u programu, osvrnule na svoju uspešnu saradnju sa mentorima Majom Lalić, kreativnom direktorkom Miksera, i Vladom Đurićem, programskim direktorom Kulturnog centra Zrenjanina i prenele da im je prijava za “Kreativno mentorstvo” bila najbolja odluka koju su donele u 2016. godini.

Dobru atmosferu na proslavi upotpunila je muzička podrška DJ Ane Dajić, autorke radio emisije Dirižabl.

Treći ciklus “Kreativnog mentorstva” trajao je od juna 2016. do juna 2017. godine i omogućio za 25 učesnika iz 8 gradova u Srbiji kontinuiranu mentorsku podršku u skladu sa njihovim potrebama, interesovanjima i ciljevima, umrežavanje sa drugim mentijima, mentorima i alumnistima, i edukativni program zasnovan na mesečnim radionicama, predavanjima i debatama koje pokrivaju različite oblasti (od poslovnih veština poput komunikacije, lične efikasnosti, prezentacionih veština, rukovođenja do aktuelnih i važnih stručnih tema u oblasti kulture).

Otvaranje konkursa za učesnike IV generacije programa očekuje se u septembru 2017. godine. Četvrti ciklus programa trajaće od januara do decembra 2018. godine.