„Kreativno mentorstvo” afirmiše mentorstvo kao alat ličnog i profesionalnog razvoja, jača kapacitete sektora kulture i pruža podršku perspektivnim profesionalcima zainteresovanim za usavršavanje, umrežavanje i razmenu znanja i iskustva. Želimo da izgradimo, okupimo i podržimo zajednicu motivisanih i društveno odgovornih pojedinaca koja će doprineti razvoju društva zasnovanom na kreativnosti, kulturi, znanju i međusobnoj saradnji.

+381691911996
info@kreativnomentorstvo.com

Održan Kick off seminar u okviru Programa regionalne kulturne saradnje mladih

Ovog vikenda održan je u Beogradu prvi Kick-off seminar u okviru projekta „Transforming the Region One Conversation at A Time – Inspiring Youth Cultural Cooperation” koji je podržan kroz drugi RYCO otvoren poziv za predlog projekta, kofinansiran od strane „United Nations Peacebuilding Fund” i organizovan u saradnji sa organizacijama „Rruga me Pisha” iz Albanije i OKC „Abrašević” iz Bosne i Hercegovine.

Tokom dva dana, trideset mladih iz Albanije, Bosne i Hercegovine i Srbije, zakoračili su zvanično u novu avanturu i stekli osnovna znanja iz oblasti regionalne saradnje. Imali su priliku da se međusobno upoznaju, da se upoznaju sa mentorima i procene na kojim bi idejama želeli da rade, kao i koje bi uloge imali u okviru timova. Po završetku seminara izabrani su timovi, koji će zajedno raditi na razvijanju novih projekata u narednih pet meseci.

Učesnici su imali priliku da posete i važne kulturne institucije, kao što su Muzej Jugoslavije, Centar za kulturnu dekontaminaciju i Artget Galerija, da upoznaju lokalnu kulturu i partnere „Kreativnog mentorstva”. U okviru seminara održana je i tribina „Kulturna saradnja u regionu Zapadnog Balkana – perspektive i dometi” u CZKD-u.

Nakon seminara u Beogradu, mentiji će u grupama sa mentorima raditi na razvoju projekata onlajn, a sledeći susret desiće se u aprilu u Tirani. Poslednji seminar biće održan u julu u Mostaru, gde će timovi predstaviti rezultate svog rada.

Fotografije sa seminara možete pogledati ovde: