„Kreativno mentorstvo” afirmiše mentorstvo kao alat ličnog i profesionalnog razvoja, jača kapacitete sektora kulture i pruža podršku perspektivnim profesionalcima zainteresovanim za usavršavanje, umrežavanje i razmenu znanja i iskustva. Želimo da izgradimo, okupimo i podržimo zajednicu motivisanih i društveno odgovornih pojedinaca koja će doprineti razvoju društva zasnovanom na kreativnosti, kulturi, znanju i međusobnoj saradnji.

+381691911996
info@kreativnomentorstvo.com

MENTORSTVO U FOKUSU: NAJAVA DRUGE EPIZODE PODKASTA KREATIVNO MENTORSTVO

Premijera druge epizode PODKASTA Kreativno mentorstvo zakazana je za ponedeljak, 22. april u 20h na YouTube kanalu Kreativnog mentorstva. Gošće druge epizode podkasta biće sjajne alumnistkinje, učesnice programa Kreativno mentorstvo, žene koje šire misiju mentorstva i velike profesionalke u oblastima svog rada – Katarina Živanović i Helena Hiršenberger. Razgovor sa Katarinom i Helenom će voditi medijska ekspertkinja Maša Mileusnić, koja će sa njima pričati o tome kako izgleda kada se uloge zamene i zašto ona koja je bila mentorka, uvek može postati i mentijka i obrnuto. Neke od tema razgovora biće i to koliko metodologija mentorstva može da doprinese radu u institucionalnom sektoru kulture, kao i šta znači umrežvanje i povezivanje u kontekstu mentorstva. Ovaj razgovor je osmišljen tako da vas motiviše i ohrabri da pokušate da primenite u budućnosti ono što ćete čuti i saznati od naših sagovornica u cilju vašeg ličnog i profesionalnog razvoja.

Katarina Živanović je diplomirani arheolog, masterka studija kulture i roda, magistarka menadžmenta u kulturi i doktor nauka u oblasti muzeologije i heritologije. Dvadesetogodišnje iskustvo gradila je u svim sektorima – od civilnog i privatnog do javnog. Vrlo je aktivna članica Mreže Kreativnog mentorstva, često je velika pomoć timu organizacije i ovogodišnja je mentorka u mentorskom programu za Kreativne lidere. 

Helena Hiršenberger je doktorirala inženjerski menadžment na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu na temu upravljanja projektima u konzervaciji kulturnog nasleđa. Dugogodišnja je saradnica na projektima Laboratorije za ispitivanje materijala u kulturnom nasleđu (HeritageLab) Tehnološkog fakulteta u Novom Sadu, koja se bavi razvojem modernih funkcionalnih materijala i tehnika za zaštitu nasleđa. Predaje projektni menadžment i pilot-kurs Demokratija – od teorije do prakse na FEFA fakultetu u Beogradu. Helena je takođe mentorka u mentorskom programu za Kreativne Lidere, a prvobitno je bila učesnica programa Kreativno mentorstvo u ulozi mentijke.

Link za gledanje druge epizode PODKASTA Kreativno mentorstvo.

Realizaciju Kreativno mentorstvo PODKASTA podržali Američka Ambasada u Srbiji i kompanija Medicon.