„Kreativno mentorstvo” afirmiše mentorstvo kao alat ličnog i profesionalnog razvoja, jača kapacitete sektora kulture i pruža podršku perspektivnim profesionalcima zainteresovanim za usavršavanje, umrežavanje i razmenu znanja i iskustva. Želimo da izgradimo, okupimo i podržimo zajednicu motivisanih i društveno odgovornih pojedinaca koja će doprineti razvoju društva zasnovanom na kreativnosti, kulturi, znanju i međusobnoj saradnji.

+381691911996
info@kreativnomentorstvo.com

KREATIVNO MENTORSTVO NA GODIŠNJOJ SKUPŠTINI NEZAVISNE KULTURNE SCENE SRBIJE

Ovog vikenda, učestvovali smo na VII godišnjoj skupštini Asocijacije Nezavisna kulturna scena Srbije koja je održana od 14 – 17. septembra u Novom Pazaru.

Paralelno sa skupštinom NKSS u Novom Pazaru održan je Filter festival čiji je deo programa bilo i javno predstavljanje „Kreativnog mentorstva” za mlade građane, kulturne profesionalce i medije u Novom Pazaru.

U okviru Skupštine NKSS menadžerka programa Tatjana Nikolić predstavila je članstvu Asocijacije plan za novi, četvrti ciklus programa čije su pripreme u toku, konkurs za IV generaciju učesnika koji će biti raspisan 28. septembra i trajati do 19. oktobra kao i stalno otvoren poziv za pridruživanje mreži mentora.

Asocijacija Nezavisna kulturna scena Srbije (NKSS), najveća je mreža civilnog društva u oblasti kulture i umetnosti u Srbiji i okuplja 85 organizacija, neformalnih inicijativa i pojedinaca iz više od 15 gradova širom Srbije. Na VII skupštini NKSS je razmotrila dosadašnje i tekuće aktivnosti Asocijacije, usvojila programske i finansijske izveštaje, donela plan za naredni period i izabrala novo rukovodstvo Asocijacije.

Udruženje „Kreativno mentorstvo” primljeno je u članstvo Asocijacije Nezavisna kulturna scena Srbije u septembru 2015. godine na godišnjoj skupštini Asocijacije održanoj u Novom Sadu.