„Kreativno mentorstvo” afirmiše mentorstvo kao alat ličnog i profesionalnog razvoja, jača kapacitete sektora kulture i pruža podršku perspektivnim profesionalcima zainteresovanim za usavršavanje, umrežavanje i razmenu znanja i iskustva. Želimo da izgradimo, okupimo i podržimo zajednicu motivisanih i društveno odgovornih pojedinaca koja će doprineti razvoju društva zasnovanom na kreativnosti, kulturi, znanju i međusobnoj saradnji.

+38163582818
info@kreativnomentorstvo.com

2020 – godina u kojoj nam je mentorstvo bilo najpotrebije

U četvrtak, 25. februara, okupili smo se sa menitjima i mentorima 5. ciklusa programa “Kreativno mentorstvo” kako bismo zaokružili saradnju. 

Pre pandemije, Wrap up je bio prilika da se okupe učesnici tek završenog programa i alumnisti, da se upoznaju i povežu u manje formalnoj atmosferi. Iako, u skladu sa preporučenim merama u cilju suzbijanja širenja COVID-19, nije bilo moguće da se družimo uživo, susret je održan onlajn, ali dobra atmosfera nije izostala. 

Kroz panelne razgovore i tematske virtuelne sobe, zajedno smo se prisećali svega što je prethodna godina donela, ali i zašto su mentorstvo i mentorski odnos igrali veoma važnu ulogu i kako su olakšavali celu situaciju i svakodnevne izazove “nove normalnosti”.  

Neki od učesnika su podelili svoje zapažanje da su im upravo razgovor, podrška i razumevanje od strane mentora, odnosno mentija, pomagali su im da pronađu motivaciju i snagu da prebrode teške trenutke. Dokaz o uspešnosti saradnje u okviru 5. ciklusa su i brojni projekti koje su mentiji sproveli, i pored mnogih izazova i izmenjene dinamike. Realizacija onlajn izdanja festivals Bass Passion, koji je organizovan posle šest godina pauze, organizacije koje su dobile sredstva za nove projekte i kampanje učesnika koji su pokrenuli i motivisali ostale pripadne njihovih zajednica da podrže osnivanje i renovaciju Alternativnog kulturnog centra, samo su neki od primera vedni pomena. 

Takođe je važno pomenuti i da činjenica da je ceo program uspešno prilagođen onlajn formatu, a sve sprovedene radionice bavile su se temama relevatnim za učesnike i njihove ciljeve. 

Nadamo se da ćemo uskoro moći i da se sretnemo uživo i na taj način obeležimo peti ciklus. Mentorski parovi koji su u njemu učestvovali svakako postaju deo alumni mreže i kada se za to steknu uslovi, dobiće svoje diplome i broševe u znak zahvalnosti.