„Kreativno mentorstvo” afirmiše mentorstvo kao alat ličnog i profesionalnog razvoja, jača kapacitete sektora kulture i pruža podršku perspektivnim profesionalcima zainteresovanim za usavršavanje, umrežavanje i razmenu znanja i iskustva. Želimo da izgradimo, okupimo i podržimo zajednicu motivisanih i društveno odgovornih pojedinaca koja će doprineti razvoju društva zasnovanom na kreativnosti, kulturi, znanju i međusobnoj saradnji.

+381691911996
info@kreativnomentorstvo.com

PROGRAM „KREATIVNO MENTORSTVO“ PREDSTAVLJEN KAO JEDAN OD PRIMERA DOBRE PRAKSE

U petak, 6. oktobra u prostorijama Nove Iskre održan je skup partnera evropskog projekta „New Generation Skills“, a „Kreativno mentorstvo“ predstavljeno je uz sjajne inicijative poput Nove Iskre i StartIt-a kao jedan od primera dobre prakse podrške mladim talentima i razvoja njihovog znanja i veština. Program je predstavila Tatjana Nikolić, menadžerka programa.

U okviru izveštaja o uspešnim programima za izgradnju profesionalnih kapaciteta mladih u Srbiji, program „Kreativno mentorstvo“  je predstavljeno uz Novu iskru, Startit i Mikser. Reč je o projektu „New generation skills – Unlocking the potentials for business and social innovation in the Danube region by equipping young people with new generation skills“, a u okviru programa INTERREG http://www.interreg-danube.eu/approved-projects/newgenerationskills.

Rezultati studije su predstavljeni na konferenciji u Liberecu koja se odrzala 27.-29. juna. Fotografije i više informacija možete naći na sledećim linkovima:
http://www.interreg-danube.eu/news-and-events/project-news/881
https://www.facebook.com/Newgenerationskills-1925962917627043/

Model „Kreativnog mentorstva“ je preporučen svim partnerima u projektu kao dobar način da se podigne profesionalni kapacitet lokalne profesionalne zajednice i prenese znanje na inovativan način.

Zahvaljujemo se lokalnim partnerima projekta na ovom prepoznavanju potencijala našeg programa i na interesovanju da za njega saznaju i kolege iz drugih zemalja kako bismo uspostavili regionalnu mrežu mentorskih inicijativa i podržavali mlađe profesionalce u njihovom ličnom i karijernom razvoju u celom regionu.