„Kreativno mentorstvo” afirmiše mentorstvo kao alat ličnog i profesionalnog razvoja, jača kapacitete sektora kulture i pruža podršku perspektivnim profesionalcima zainteresovanim za usavršavanje, umrežavanje i razmenu znanja i iskustva. Želimo da izgradimo, okupimo i podržimo zajednicu motivisanih i društveno odgovornih pojedinaca koja će doprineti razvoju društva zasnovanom na kreativnosti, kulturi, znanju i međusobnoj saradnji.

+381643901877
info@kreativnomentorstvo.com

SAVETODAVNI ODBOR PROGRAMA „KREATIVNO MENTORSTVO”

Kvalitetu programa svojim znanjem, idejama, iskustvom i dubokom posvećenošću značajno doprinosi osmočlani Savetodavni odbor sastavljen od domaćih i inostranih stručnjaka u oblasti mentorstva, kulturne diplomatije, menadžmenta u kulturi, kulturnog nasleđa i marketinga.

Tony O`Brien

Doskorašnji direktor British Council-a za Zapadni Balkan predsedava Savetodavnim odborom ``Kreativnog mentorstva``. Ima preko 40 godina iskustva kao nastavnik, trener nastavnika, autor, projektni menadžer, direktor centra, menadžer kulturnih odnosa, mentor i lider.

Branimir Brkljač

Marketinški stručnjak i osnivač “Mokrin House” i kompanije “Terra Panonica”. Započeo je svoju karijeru pre više od 20 godina u direktnom marketingu, počevši od uspešnog oglašavanja medicinskog uređaja Kosmodisk. Ubrzo nakon toga, osnovao je kompaniju ``Studio Moderna``, koja je postala vodeća TV prodajna kompanija u Centralnoj i Istočnoj Evropi i koja je danas, sa brendom ``Top Shop``, prisutna u 20 zemalja Centralne i Istočne Evrope.

Milena Dragićević Šešić

Profesorka Univerziteta umetnosti i jedan od najvećih stručnjaka za kulturnu politiku u regionu. Autorka je brojnih knjiga i studija prevedenih na 15 jezika; međunarodni predavač o kulturnoj politici i menadžmentu; konsultantkinja i stručnjakinja u oblasti u kulturne politike i menadžmenta često angažovana od strane Evropske fondacije za kulturu, Saveta Evrope, UNESCO, Fondacija Marcel Hicter, Pro Helvetia, British Council-a.

Karen Knight

Karen je stručnjak za kulturno nasleđe iz Engleske angažovana na više platformi i projekata u ovoj oblasti na Zapadnom Balkanu. Njena ekspertiza uglavnom se nalazi u menadžmentu promena i razvoja muzejskih ustanova. Bila je deo velikog broja engleskih upravljačkih tela i institucija u domenu kulturnog nasleđa. Savetnica je Heritage Lottary Fonda, Cultural Heritage Without Borders, Diocesan Advisory Council i članica Norfolk Churches Trust Advisory Committee.

Helene Larsson Pousette

Nekadašnji ataše za kulturu pri Ambasadi Švedske u Beogradu, a sada viši kustos u Muzeju švedske istorije u Stokholmu. Česta je predavačica, autor mnogih članaka i urednica publikacije ``Ovo nije izvještaj - kulturna razmena Švedska / Srbija 2009-2012``. Po obrazovanju Helen je etnolog, a njena praksa se fokusira na umetnički i kulturološki rad na diskusiji i interpretaciji problema i izazova savremenog društva.

Slavica Marković Sandić

Koordinatorka za medije, informisanje i kulturu Ambasade Švedske u Beogradu. Kao službenik za medije, kulturu i informacije švedske ambasade skoro 3 decenije Slavica ima ogromno iskustvo u radu sa različitim projektima, raznim ljudima i organizacijama na polju kulturne i javne diplomatije..

Marko Radenković

Generalni menadžer dizajn inkubatora “Nova Iskra”. Producent mlađe generacije, diplomirao je na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, odsek za menadžment i produkciju pozorišta, radija i kulture. Jedan je od osnivača Festivala međunarodnog studentskog pozorišta - FIST na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, gde je jedno vreme bio angažovan kao asistent na predmetu Menadžment u kulturi.

Marie Vila

Nekadašnja direktorka Oriflame-a za Skandinaviju i savetnica za lični i profesionalni razvoj. Liderstvo je njena strast i ona je poznata po njenom rukovodstvu koje je inovativno i odstupa od konvencionalnog i klasičnost. Marie se iz Skandinavije i poslovnog sveta preselila u Albaniju gde pokreće preduzetničke inicijative podrške lokalnom turizmu. Godine 1997. dobila je nagradu Future Leader švedske komore za trgovinu a 2016. godine Female Enterpreneur of the Year.