„Kreativno mentorstvo” afirmiše mentorstvo kao alat ličnog i profesionalnog razvoja, jača kapacitete sektora kulture i pruža podršku perspektivnim profesionalcima zainteresovanim za usavršavanje, umrežavanje i razmenu znanja i iskustva. Želimo da izgradimo, okupimo i podržimo zajednicu motivisanih i društveno odgovornih pojedinaca koja će doprineti razvoju društva zasnovanom na kreativnosti, kulturi, znanju i međusobnoj saradnji.


+381643901877
info@kreativnomentorstvo.com
+381643901877
info@kreativnomentorstvo.com

MREŽA MENTORA

„Kreativno mentorstvo“ od 2015. godine gradi i razvija mrežu zainteresovanih mentora koja okuplja stručnjake različitih profila koji prepoznaju mentorstvo kao metod doživotnog učenja i razmene znanja i zainteresovani su da dele svoje iskustvo i podržavaju mlade profesionalce.

Građenjem i razvijanjem široke mreže potencijalnih mentora omogućuje se i što bolja podrška mentijima. Istovremeno – znanje, veštine, kontakti i ostali resursi koje mentori prisvajaju kroz Mrežu mogu biti dragoceni u njihovom ličnom i profesionalnom razvoju. Mreža mentora trenutno broji više od 100 članova različitih profila, od kojih samo jedan deo učestvuje u godišnjem ciklusu „Kreativnog mentorstva“. Drugi deo ima mogućnost učešća na treningu o mentorstvu, pratećim radionicama i predavanjima, sastancima i preuzimanju uloge ko-mentora.

Mentori/ke KM su vodeći profesionalci različitih disciplina i generacija iz zemlje i inostranstva koji su prepoznali vrednost programa i učestvuju u njemu pro bono – stručnjaci iz kulture, uspešni ljudi iz sfere biznisa, politike, marketinga, medija, obrazovanja, naučnici/ce, aktivisti/kinje, ambasadori/ke, kulturni atašei i drugi, koji žele da svoje bogato životno iskustvo podele sa mlađim generacijama i na taj način ulože u ljude i mesta u kojima rade i žive.

U prethodna tri ciklusa programa mentori/ke su bili vrhunski domaći i strani profesionalci, između ostalih: Jasna Dimitrijević, direktorka Zadužbine Ilije M. Kolarca, Aida Ćorović, aktivistkinja za ljudska prava, Dušan Tomić, partner u KPMG, Toni O`Brajan, nekadašnji direktor British Council-a za Zapadni Balkan, Mete Kjuel Nilsen, bivša ambasadorka Danske u Srbiji, Marija Desivojević Cvetković, potpredsednica Delta Holdinga, Maja Lalić, kreativna direktorka Miksera, Olga Svoboda, direktorka GI Group HR Solutions, Branko Dimitrijević, profesor i teoretičar umetnosti, Milan Petrović, predsednik Srpske asocijacije menadžera, Borut Vild, jedan od vodećih grafičkih dizajnera u regionu i profesor na FMK, i drugi.

Detaljne informacije o tome tome šta znači biti mentor, koje su očekivanja od mentora, kako izgleda i od čega se sastoji podrška koju mentori dobijaju tokom programa, kao i šta možete da očekujete ukoliko ne budete podržavali mentija u aktuelnom ciklusu „Kreativnog mentorstva“, pročitajte u tekstu Poziva za pristupanje Mreži mentora. Da biste se priključili Mreži mentora, molimo vas da popunite ovaj upitnik i priložite skorašnju biografiju ili CV.

Poziv za mentore je stalno otvoren ali ćemo za učešće u IV ciklusu moći da razmotrimo samo one koji nam se jave do 10. novembra 2017. godine.

Kroz Mrežu mentora aktivno razvijamo načine i alate neformalnog deljenja znanja, informacija i iskustva. Pozivamo vas da se priključite Mreži mentora KM, postanete deo tima za razvijanje kulture mentorstva, i podržite mlade i perspektivne profesionalce u oblasti kulture u Srbiji!

Pročitajte tekst Poziva za pristupanje Mreži mentora „Kreativnog mentorstva“

Popunite Upitnik do 10. novembra 2017. godine

mreza mentora img
mreza mentora img
mreza mentora img