„Kreativno mentorstvo” afirmiše mentorstvo kao alat ličnog i profesionalnog razvoja, jača kapacitete sektora kulture i pruža podršku perspektivnim profesionalcima zainteresovanim za usavršavanje, umrežavanje i razmenu znanja i iskustva. Želimo da izgradimo, okupimo i podržimo zajednicu motivisanih i društveno odgovornih pojedinaca koja će doprineti razvoju društva zasnovanom na kreativnosti, kulturi, znanju i međusobnoj saradnji.

+381691911996
info@kreativnomentorstvo.com

PROGRAM „KREATIVNO MENTORSTVO” PRVI PUT U ZAJEČARU

U prostoru Omladinskog centra, ulica 7. septembra br. 2 u sredu 4. oktobra u 18h prvi put gostuje tim „Kreativnog mentorstva” i predstavlja vam 4. ciklus programa „Kreativno mentorstvo”. 

„Kreativno mentorstvo” je jedinstveni program koji postoji u Srbiji od 2012. godine i pruža mogućnosti za lični i profesionalni razvoj budućih lidera u oblasti kulture promovišući mentorstvo kao metod doživotnog učenja i razmene znanja i iskustva između etabliranih stručnjaka, mentora, i budućih profesionalaca, mentija.

Kroz „Kreativno mentorstvo“ talentovane, posvećene i angažovane mlade osobe aktivne u oblasti kulture bivaju povezane sa odgovarajućim mentorima u odnosu na svoje potrebe i interesovanja, a kroz niz aktivnosti, treninga i događaja stiču uvide, kontakte i informacije do kojih sami ne bi došli.

Mentiji „Kreativnog mentorstva” su budući lideri u polju kulture, koji imaju viziju kako će njihov profesionalni razvoj doprineti široj zajednici, i zašto će postići svoje ciljeve brže i bolje uz podršku i vođstvo mentora. Grupu mentija u svakom ciklusu programa čini 25 profesionalaca iz umetnosti, kulturnog nasleđa, kreativnih industrija, obrazovanja, menadžmenta kulture, kulturne politike, aktivizma, komunikacije i srodnih oblasti iz više gradova Srbije. Oni su dokazali posvećenost razvoju društva kvalitetnim i značajnim radom u svojoj profesiji i poseduju duh promene i napretka, proaktivnost i kreativnost i takve pojedince tražimo i u okviru konkursa za IV generaciju.

Konkurs za novi ciklus programa „Kreativno mentorstvo” trajaće od 28. septembra do 19. oktobra i namenjen je perspektivnim profesionalcima u oblasti kulture iz cele Srbije zainteresovanim za mentorsku podršku njihovim projektima, inicijativama i ličnom i profesionalnom razvoju.
Zainteresovani za učešće u programu treba da popune prijavni formular (Google Form) koji će biti objavljen 28. septembra, i da pošalju ažuriranu biografiju (CV) na srpskom jeziku na info@kreativnomentorstvo.com.

Kandidati i kandidatkinje koji su prošli u uži krug biće poznati 27. oktobra. Intervjui sa odabranim kandidatima/kinjama koji prođu u uži krug biće održani između 4. i 12. novembra u Beogradu. Konačan spisak izabranih učesnika/ca biće objavljen 15. novembra, a prvi događaj – trening o postavljanju ciljeva biće održan u subotu, 18. novembra u Beogradu.
Na osnovu njihovih potreba, interesovanja i ciljeva, mentijima će biti dodeljeni mentori tokom decembra, a prvi zajednički događaj svih mentija i mentora biće održan 3. i 4. februara 2018. godine.

Pokrovitelji četvrtog ciklusa “Kreativnog mentorstva” za sada su Coca Cola Hellenic, Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, ERSTE banka, Ambasada Švedske u BeograduFrancuski institut u Srbiji. Naši partneri su Gi Group HR Solutions, Nova Iskra, Mokrin House, štamparija Vizartis, EPIC ASSISTANTS, Designed.rs i drugi